Εκτύπωση
Κατηγορία: Επιχειρηματικότητα και Υγεία
Εμφανίσεις: 1082
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Μ. Βρετανίας αποφάσισε να υιοθετήσει την καινοτόμα πρόταση που ανέπτυξαν από κοινού η MSD και η Verily (πρώην Google Life Science) με την ονομασία «Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης σε Μακροχρόνιες Καταστάσεις».
         
Το αποτέλεσμα της συνέργειας αναμένεται να βοηθήσει στην αξιολόγηση των ευεργετικών επιδράσεων που έχουν οι νέες τεχνολογίες στην προληπτική μείωση του κόστους για το NHS σε κοστοβόρες μακροχρόνια καταστάσεις νοσηρότητας.
         
Το Πρόγραμμα θα «τρέξει» συνδυάζοντας παραδοσιακά δεδομένα υγειονομικής περίθαλψης, όπως είναι το ηλεκτρονικό μητρώο υγείας, με μη παραδοσιακά δεδομένα (περιλαμβανομένων περιβαλλοντικών και οικονομικοκοινωνικών παραγόντων) για να αναγνωρίσει και κατόπιν να υποστηρίξει ασθενείς που κινδυνεύουν να αναπτύξουν μακροχρόνια καταστάσεις νοσηρότητας.
         
Οι ασθενείς που θα καταδείξει το Πρόγραμμα, θα παρακολουθούνται ενώ θα βρίσκονται στο σπίτι τους, το οποίο πρωτίστως θα έχει εξοπλιστεί με λογισμικό και μηχανήματα τηλεϊατρικής, ώστε οι γιατροί στο νοσοκομείο να μπορούν να ελέγχουν ανησυχητικά σημάδια και συμπτώματα και να παρέχουν άμεσα συμβουλές και φαρμακευτική αγωγή, ώστε να προλαμβάνεται η εξέλιξη της νόσου ή οποιαδήποτε επιπλοκή. Στην πραγματικότητα ο ασθενής θα είναι σπίτι του, αλλά από άποψη παρακολούθησης θα είναι σαν να βρίσκεται σε κάποιο δωμάτιο του νοσοκομείου.
         
Το Πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά για 2 χρόνια σε επιλεγμένες περιοχές της Μ. Βρετανίας και αν κριθεί επιτυχημένο, τότε θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα.
         
«Την επόμενη δεκαετία η εξοικονόμηση στον κλάδο της υγείας δεν θα πραγματοποιείται μόνο από τις μαγικές θεραπείες, αλλά και από τον συνδυασμό ποικίλων καινοτομιών όπως είναι οι βιοαισθητήρες, τα κινητά τηλέφωνα, έξυπνα λογισμικά κ.ά.», εξηγεί ο Simon Stevens, Διευθύνων Σύμβουλος του NHS. Το υπουργείο Υγείας της Μ. Βρετανίας είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι τα νοσοκομεία ως δομές θα πρέπει να αδειάσουν και η φροντίδα, ειδικά των ηλικιωμένων που χρειάζονται μακροπρόθεσμες νοσηλείες, θα γίνεται αποκλειστικά κατ’ οίκον. Αυτό υπολογίζεται ότι θα μειώσει δραστικά τον προϋπολογισμό του βρετανικού ΕΣΥ, όπως επίσης θα μειώσει και τις νοσηλείες λόγω μικροβίων στα νοσοκομεία.
Όπως εξηγεί o Διευθύνων Σύμβουλος της MSD Βρετανίας Mike Nally «είμαστε ενθουσιασμένοι που η βρετανική κυβέρνηση μας δίνει την ευκαιρία να υποστηρίξουμε τις καινοτόμες τεχνολογίες και να επιφέρουμε το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα για το καλό των ασθενών. Η MSD ως αξιόπιστος συνεργάτης του NHS θα κάνει τα πάντα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στις μελλοντικές ανάγκες της υγειονομικής περίθαλψης της Μ. Βρετανίας».
         
Σχετικά με την MSD
Εδώ και 125 χρόνια, η MSD αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη στη φροντίδα υγείας με βασικό σκοπό να βοηθάει τον κόσμο να είναι καλά.  Η MSD ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2010 απασχολώντας σήμερα περισσότερους από 250 υπαλλήλους και έχει ως όραμα να  οδηγεί τις εξελίξεις για να βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων στην Ελλάδα. Η ονομασία MSD είναι το εμπορικό σήμα της  Merck & Co., Inc., Kenilworth, Ν.J., ΗΠΑ. Μέσω συνταγογραφούμενων φαρμάκων, εμβολίων, βιολογικών θεραπειών και  προϊόντων υγείας των ζώων, συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας σε περισσότερες από 140 χώρες στον κόσμο, με σκοπό την παροχή καινοτόμων λύσεων για την υγεία.
         
Δέσμευση της MSD, είναι η αύξηση της πρόσβασης των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη, μέσω πολιτικών που διευρύνουν την κάλυψη ασθενών, προγραμμάτων και συνεργασιών. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.msd.gr
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline