Μεταξύ των κορυφαίων ελληνικών εταιρειών κατατάχθηκε για 2η συνεχή χρονιά η Boehringer Ingelheim Ελλάς Α.Ε, καθώς κατέκτησε και φέτος το βραβείο Active Business Award στα ομώνυμα βραβεία-θεσμός λόγω της εξωστεφούς παρουσίας της και των επιδόσεών της στις εξαγωγές.
         
Η ελληνική εταιρεία αποτελεί μέλος του ομίλου Boehringer Ingelheim GmbH, ο οποίος δραστηριοποιείται στην ανακάλυψη παραγωγή και διάθεση καινοτόμων φαρμάκων για περισσότερα από 130 χρόνια έχοντας ως όραμα να προσφέρει στους ασθενείς συνεχώς Αξία μέσω της Καινοτομίας (Value through Innovation).  
         
Πρόσφατα ανακηρύχθηκε μια από τις 100  πιο καινοτόμες επιχειρήσεις ανεξαρτήτως κλάδου παγκοσμίως, ενώ ανακοίνωσε ένα πενταετές επενδυτικό ερευνητικό πρόγραμμα της τάξης των 13,5 δις Ευρώ με στόχο την καταπολέμηση νόσων ανίατων μέχρι σήμερα.
         
Η ηγετική φυσιογνωμία της στον τομέα της έρευνας για την ανακάλυψη καινοτόμων φαρμάκων αντανακλάται και στην Ελλάδα όπου συγκαταλέγεται ανάμεσα στις εταιρείες που πρωτοστατούν στον τομέα των κλινικών ερευνών έχοντας  επενδύσει πάνω από 13,5 εκατομμύρια Ευρώ για την πραγματοποίηση 30  διεθνών ερευνητικών πρωτοκόλλων.
         
Για την παραγωγή των καινοτόμων φαρμάκων της, η Boehringer Ingelheim διαθέτει στην Ελλάδα εργοστάσιο παραγωγής με αδιάλειπτη λειτουργεία 40 χρόνων, αποτελώντας σήμερα τη μοναδική πολυεθνική εταιρεία που παρέμεινε με μονάδα παραγωγής επί ελληνικού εδάφους. Από το εργοστάσιο αυτό γίνονται σημαντικές εξαγωγικές διεργασίες, που αντιστοιχούν περίπου στο 1% των εξαγωγών της χώρας ανεξαρτήτως κλάδου.
         
Παρά την τεράστια πίεση που προκάλεσε το 2015 η γενική οικονομική και πολιτική αστάθεια καθώς και η επιβολή των capital controls, η ελληνική θυγατρική κατέγραψε μια σταθερή πορεία το 2015, σημειώνοντας συγκράτηση τόσο των εγχωρίων πωλήσεων όσο και των  εξαγωγών που ανέρχονται στην τάξη των  154 εκατομμυρίων Ευρώ. Στην έντονη αυτή εξαγωγική της δράση οφείλει πάνω από το 60% των εσόδων της. Παράλληλα, συνεχίζει να πραγματοποιεί νέες επενδύσεις στην εργοστασιακή της μονάδα στο Κορωπί Αττικής, ανοίγοντας το δρόμο για την παραγωγή και εξαγωγή και άλλων νέων καινοτόμων φαρμάκων.
         
Το βραβείο εκ μέρους της εταιρείας παρέλαβε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, κύριος Δημήτρης Αναγνωστάκης. Στην ομιλία του o Kος Αναγνωστάκης δήλωσε ότι η κατάκτηση του βραβείου εξωστρέφειας για 2η φορά από την Boehringer Ingelheim αποτελεί δικαίωση για τη στρατηγική που σταθερά ακολουθείται εδώ και 40 χρόνια από την κτίση του εργοστασίου, και επανέλαβε τη δέσμευση της μητρικής εταιρείας για επέκταση της γραμμής παραγωγής ούτως ώστε περισσότερα καινοτόμα φάρμακα της εταιρείας να εξάγονται σε περισσότερες χώρες όπως συμβαίνει με τα αντιδιαβητικά της ιδιοσκευάσματα. Τέλος, αφιέρωσε το βραβείο στους εργαζόμενους της εταιρείας, χάρη στη γνώση και την υπευθυνότητα και τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους κατάφεραν την αδιάλειπτη λειτουργία όλης της εταιρείας γενικά και του εργοστασίου ειδικά, ούτως ώστε να μην σταματήσει ούτε λεπτό η πρόσβαση των ασθενών στην Ελλάδα και το εξωτερικό στα φάρμακα της εταιρείας.
         
Σχετικά με την Boehringer Ingelheim
        
Ο Όμιλος Boehringer Ingelheim είναι μια από τις 20 μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες παγκοσμίως. Με έδρα το Ingelheim της Γερμανίας, δραστηριοποιείται παγκοσμίως με 140 θυγατρικές και περισσότερους από 47.400 εργαζομένους. Από την ίδρυσή της το 1885, η οικογενειακή επιχείρηση είναι αφοσιωμένη στην έρευνα, την ανάπτυξη, την παρασκευή και τη διάθεση καινοτόμων φαρμάκων υψηλής θεραπευτικής αξίας για ιατρική και κτηνιατρική χρήση.
         
H ανάληψη κοινωνικής ευθύνης αποτελεί κεντρικό στοιχείο της εταιρικής κουλτούρας στη Boehringer Ingelheim. Αυτό περιλαμβάνει συμμετοχή σε κοινωνικά προγράμματα σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως είναι η πρωτοβουλία “Making more Health” και η ευαισθησία προς τους εργαζομένους της. Ο σεβασμός, οι ίσες ευκαιρίες και η αρμονική συνύπαρξη επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής αποτελούν το θεμέλιο της αμοιβαίας συνεργασίας. Σε όλες τις δραστηριότητές της, κύριο μέλημα της εταιρείας αποτελεί η προστασία του περιβάλλοντος και η βιωσιμότητα.
         
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.boehringer-ingelheim.com 
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline