Εκτύπωση
Κατηγορία: Επιχειρηματικότητα και Υγεία
Εμφανίσεις: 1706

altH Boehringer Ingelheim Ελλάς δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας έχοντας ως όραμα να προσφέρει στους ασθενείς συνεχώς Αξία μέσω της Καινοτομίας (Value through Innovation).

Έχοντας αυτό ως οδηγό, συμβάλλει στην επιμήκυνση της ζωής μέσω της ανακάλυψης, παραγωγής και διάθεσης καινοτόμων φαρμάκων για την καταπολέμηση σοβαρών ασθενειών που μαστίζουν την ανθρωπότητα, όπως είναι ο καρκίνος, ο διαβήτης, η κολπική μαρμαρυγή, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και η υπέρταση.

Η ελληνική θυγατρική κατέγραψε μια σταθερή ανοδική πορεία το 2013,σημειώνοντας αύξηση πωλήσεων και σημαντική αύξηση στις εξαγωγές. Στην έντονη αυτή εξαγωγική της δράση οφείλει πάνω από το 60% των εσόδων της, μια δράση που αντιπροσωπεύει παράλληλα περίπου το 2% της συνολικής εξαγωγικής δραστηριότητας της Ελλάδας ανεξαρτήτως κλάδου. Παράλληλα, συνεχίζει να πραγματοποιεί νέες επενδύσεις στην εργοστασιακή της μονάδα στο Κορωπί Αττικής, ανοίγοντας το δρόμο για την παραγωγή και εξαγωγή και άλλων νέων καινοτόμων φαρμάκων.

Το βραβείο εκ μέρους της εταιρείας παρέλαβε, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκο Δένδια. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 23 Οκτωβρίου υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με τη συμμετοχή 400 περίπου Ανώτατων Στελεχών της Ελληνικής αγοράς. alt
Η ICAP Group ως η μοναδική εταιρεία αναγνωρισμένη ως Rating Agency από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή αρμόδια αρχή (ESMA - European Securities and Markets Authority), έχει θεσπίσει το θεσμό TRUE LEADERS, με σκοπό να αναδείξει όλες τις Επιχειρήσεις και τους Ομίλους– Ηγέτες βασιζόμενος σε τέσσερα μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια, ήτοι Κερδοφορία, Αύξηση Προσωπικού, υψηλή πιστοληπτική ικανότητα (Score) και κορυφαία θέση στον Κλάδο δραστηριοποίησής τους. Φέτος, από το σύνολο των 20.200 εταιρειών και ομίλων που εξετάστηκαν, μόνο 45 εταιρείες και μόλις 8 όμιλοι διακρίθηκαν.

Boehringer Ingelheim

Ο Όμιλος Boehringer Ingelheim είναι μια από τις 20 μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες παγκοσμίως. Με έδρα το Ingelheim της Γερμανίας, δραστηριοποιείται παγκοσμίως με 140 θυγατρικές και περισσότερους από 47.400 εργαζομένους. Από την ίδρυσή της το 1885, η οικογενειακή επιχείρηση είναι αφοσιωμένη στην έρευνα, την ανάπτυξη, την παρασκευή και τη διάθεση καινοτόμων φαρμάκων υψηλής θεραπευτικής αξίας για ιατρική και κτηνιατρική χρήση.

H ανάληψη κοινωνικής ευθύνης αποτελεί κεντρικό στοιχείο της εταιρικής κουλτούρας στη Boehringer Ingelheim. Αυτό περιλαμβάνει συμμετοχή σε κοινωνικά προγράμματα σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως είναι η πρωτοβουλία “Making more Health” και η ευαισθησία προς τους εργαζομένους της. Ο σεβασμός, οι ίσες ευκαιρίες και η αρμονική συνύπαρξη επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής αποτελούν το θεμέλιο της αμοιβαίας συνεργασίας. Σε όλες τις δραστηριότητές της, κύριο μέλημα της εταιρείας αποτελεί η προστασία του περιβάλλοντος και η βιωσιμότητα.

Το 2013, η Boehringer Ingelheim πέτυχε καθαρές πωλήσεις 14,1 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου. Οι δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη αντιστοιχούν στο 19,5% των καθαρών της πωλήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.boehringer-ingelheim.com.

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline