altΗ Amgen, η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία βιοτεχνολογίας παγκοσμίως, και η Onyx Pharmaceuticals, Inc. ανακοίνωσαν ότι τα Διοικητικά Συμβούλιά τους ενέκριναν ομόφωνα συμφωνία βάσει της οποίας η Amgen θα αγοράσει το σύνολο των μετοχών της Onyx έναντι 125 δολαρίων ανά μετοχή μετρητοίς.

Η τιμή αγοράς ανέρχεται στο ποσό των 10,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 9,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξαιρουμένου του εκτιμώμενου χρηματικού διαθέσιμου της Onyx.

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία Onyx Pharmaceuticals, Inc. δραστηριοποιείται διεθνώς στην ανάπτυξη και εμπορική διάθεση καινοτόμων θεραπειών που στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο. Η Onyx έχει σημαντική και αναπτυσσόμενη δραστηριότητα στο πολλαπλούν μυέλωμα, έχοντας αναπτύξει συνεργασίες με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες σε ογκολογικά φάρμακα, ενώ διαθέτει επίσης σε διάφορα στάδια κλινικής ανάπτυξης έναν σημαντικό αριθμό νέων μορίων.

«Πιστεύουμε ότι η Amgen διαθέτει την ιδανική εξειδίκευση ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει το χαρτοφυλάκιο και ερευνητικό πρόγραμμα της Onyx προς όφελος των ασθενών και των γιατρών τους», δήλωσε ο Robert A. Bradway, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amgen. «Η εξαγορά πραγματοποιείται σε συνέχεια διεξοδικού ελέγχου και συνάδει απολύτως με τη στρατηγική μας για την προαγωγή καινοτόμων θεραπειών που συμβάλλουν στην καταπολέμηση σοβαρών ασθενειών για τις οποίες δεν υπήρχε μέχρι πρότινος επαρκής θεραπευτική αντιμετώπιση. Εκτιμούμε ότι η εξαγορά αυτή θα επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξη και θα δημιουργήσει αξία για τους μετόχους της Amgen».

Η εξαγορά αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους της Amgen

Η Amgen θα επωφεληθεί σημαντικά από τα διεθνή δικαιώματα του ογκολογικού χαρτοφυλακίου και ερευνητικού προγράμματος της Onyx, αξιοποιώντας την ήδη ισχυρή δυναμική και την εμπειρία της στην ογκολογία. Στρατηγικός στόχος της εταιρείας αποτελεί να αναπτύξει τα προγράμματα κλινικής έρευνας της Onyx μεγιστοποιώντας τις δυνατότητες του ογκολογικού της χαρτοφυλακίου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η εξαγορά της Onyx αποτελεί επίσης σημαντική προσθήκη στο ήδη ισχυρό χαρτοφυλάκιο φαρμάκων της Amgen που βρίσκονται σε τελικό στάδιο ανάπτυξης. Το χαρτοφυλάκιο αυτό περιλαμβάνει εννέα καινοτόμα προϊόντα, τέσσερα εκ των οποίων είναι τα πρώτα στην κατηγορία τους. Επίσης, το υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας της Amgen σε θέματα ποιότητας, αποτελεσματικότητας και ασφάλειας στην παραγωγή και διανομή των προϊόντων θα προσδώσει επιπλέον αξία στο χαρτοφυλάκιο φαρμάκων της Onyx.

Εκτός από την επιτάχυνση που θα επιφέρει στην ανάπτυξη των εσόδων της Amgen, η αγορά της Onyx αναμένεται επίσης να ενισχύσει τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα της Amgen το 2015.

«Είμαστε ικανοποιημένοι για την έκβαση της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι δύο εταιρείες που μοιράζονται κοινό όραμα όσον αφορά την καινοτομία προς όφελος των ασθενών. Η εν λόγω εξαγορά επιβεβαιώνει την ουσιαστική αξία που δημιουργήσαμε για το ανθρώπινο δυναμικό μας ενώ προσβλέπουμε στην ανταμοιβή των μετόχων μας με μια άμεση, ελκυστική ανταπόδοση», δήλωσε ο δρ. Tony Coles, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Onyx.

Ο κύριος Bradway κατέληξε, «Οι δυο εταιρείες μοιράζονται μια ισχυρή κουλτούρα καινοτομίας που εστιάζει στις ανάγκες των ασθενών. Προσβλέπω στο να φέρουμε τους ταλαντούχους ανθρώπους της Onyx και της Amgen κοντά, συνεχίζοντας να εκπληρώνουμε την δέσμευση μας να αναπτύσσουμε την υπόσχεση της βιολογίας για τους ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες».

Σχετικά με την Amgen

Πρωτοπόρος στο χώρο της βιοτεχνολογίας από το 1980, η Amgen υπήρξε μία από τις πρώτες εταιρείες που έκανε πραγματικότητα τις νέες υποσχέσεις της επιστήμης, φέρνοντας ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα από το εργαστήριο, στη μονάδα παραγωγής και από εκεί στους ασθενείς. Οι θεραπείες της Amgen έχουν αλλάξει την άσκηση της ιατρικής, βοηθώντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο στον αγώνα τους ενάντια στον καρκίνο, τις παθήσεις των νεφρών, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, τις παθήσεις των οστών και άλλες σοβαρές νόσους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρωτοποριακές επιστημονικές μεθόδους και τα ζωτικής σημασίας φάρμακα της Amgen, επισκεφτείτε το website της Amgen στο www.amgen.com και www.amgen.gr.
 
Σχετικά με την Onyx

Με έδρα το Νότιο Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια, η βιοφαρμακευτική εταιρεία Onyx Pharmaceuticals, Inc. δραστηριοποιείται διεθνώς στην ανάπτυξη και εμπορική διάθεση καινοτόμων θεραπειών που βελτιώνουν τη ζωή ασθενών που πάσχουν από καρκίνο. Η εταιρεία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων που στοχεύουν σημαντικά μοριακά μονοπάτια. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Onyx, επισκεφτείτε το website της Onyx στο www.onyx.com.

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline