Εκτύπωση
Κατηγορία: Επιχειρηματικότητα και Υγεία
Εμφανίσεις: 978

altΕΛΒΕΤΙΑ, ΒΑΣΙΛΕΙΑ 26/8/13 - Η Actelion υποδέχεται με χαρά την ανακοίνωση της Ceptaris Therapeutics, Inc., σύμφωνα με την οποία ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ χορήγησε έγκριση εμπορικής κυκλοφορίας του VALCHLOR™ (μεχλωραιθαμίνη) Gel 0.016% για την τοπική θεραπεία της σπογγοειδούς μυκητίασης, τύπος δερματικού Τ-λεμφώματος (CTCL), σταδίου IA και IB σε ασθενείς που είχαν ήδη ακολουθήσει δερματική αγωγή.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί τη συμφωνία που υπέγραψαν στις 30 Ιουλίου 2013, η Actelion US Holding Company, θυγατρική της Actelion Ltd, και η Ceptaris Therapeutics, Inc. βάσει τη οποίας η Actelion θα εξαγόραζε την Ceptaris. Μεταξύ των όρων που συνόδευαν τη συμφωνία ήταν και η ανακοίνωση της έγκρισης του φαρμακευτικού προϊόντος VALCHLOR της εταιρείας Ceptaris από τον FDA.

Με αφορμή τη νέα αυτή συνεργασία η κυρία Ελένη Γ. Τέντου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Actelion στην Ελλάδα είπε σχετικά: «Κινητήριος μοχλός της στρατηγικής της Actelion είναι η επιθυμία μας να προσφέρουμε στους ασθενείς με σπάνιες παθήσεις καινοτόμες θεραπείες για ένα καλύτερο αύριο. Η νέα αυτή κοινή πορεία που ξεκινάει η Actelion με τη Ceptaris Therapeutics έρχεται να επισφραγίζει αυτήν ακριβώς μας την επιθυμία, ανοίγοντας νέους δρόμους για τους ασθενείς με δερματικό Τ-λέμφωμα (CTCL)». alt
Οι εταιρείες τώρα προχωρούν στην εκπλήρωση και των υπόλοιπων όρων του συμφωνητικού για την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ενώ η Actelion θα προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις μετά το πέρας της συμφωνίας.

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη ανακοίνωση της Ceptaris στον εταιρικό ιστότοπο της Ceptaris: www.ceptaris.com

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline