altΗ Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης: TEVA) ανακοίνωσε πρόσφατα, ότι έχει καταλήξει σε οριστική συμφωνία για την εξαγορά της MicroDose Therapeutx, μιας εταιρείας φαρμακευτικών σκευασμάτων καθώς και συστημάτων χορήγησης φαρμάκων, που εστιάζει σε τεχνολογίες εισπνεόμενων φαρμάκων και προϊόντα για παθήσεις και λοιμώξεις του αναπνευστικού, με την προοπτική δραστικής βελτίωσης της αποτελεσματικότητάς τους και της συνεργασίας των ασθενών.

Με την προσθήκη των τεχνολογιών και των προϊόντων της MicroDose, η Teva κάνει ένα σημαντικό βήμα στη διεύρυνση της γκάμας της στον τομέα των ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος. Η Teva θα αποκτήσει πρόσβαση στη μέχρι πρότινος αποκλειστικής εκμετάλλευσης τεχνολογία της MicroDose, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η συσκευή νεφελοποίησης πολλαπλών δόσεων σε μορφή ξηρής σκόνης, για τη χρήση της οποίας δεν απαιτείται καμία προετοιμασία και μέσω της οποίας το φάρμακο μπορεί να ληφθεί σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα. Η τρέχουσα γκάμα της MicroDose περιλαμβάνει το MDT-637 για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) – ένα εισπνεόμενο, χαμηλής δόσης, μικρό μόριο. Πρόκειται για έναν αναστολέα σύντηξης, που εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό του ιού και επιτυγχάνεται με την τεχνολογία της MicroDose.

«Είμαι ενθουσιασμένος που η Teva μπορεί να συμπεριλάβει πλέον τα συναρπαστικά προϊόντα και τις τεχνολογίες της MicroDose στο ολοένα διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιό της στον τομέα των παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος. Η τεχνολογική πλατφόρμα της MicroDose είναι απλή και θελκτική και η προσθήκη αυτών των τεχνολογιών και προϊόντων στη γκάμα μας θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στις ανικανοποίητες ανάγκες των νεότερων και γηραιότερων ασθενών, που επιζητούν έναν καλύτερο τρόπο λήψης των φαρμάκων από τα οποία εξαρτώνται», δήλωσε ο Michael Hayden, Πρόεδρος του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης και Επιστημονικός Διευθυντής της Teva.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Teva θα εξαγοράσει όλες τις κυκλοφορούσες μετοχές της MicroDose έναντι $40 εκατομμυρίων, θα καταβάλει επιπρόσθετες πληρωμές ύψους έως και $125 εκατομμύρια με την επιτυχή ανταπόκριση σε κανονιστικά και αναπτυξιακά ορόσημα, καθώς και την ανταπόκριση σε ορόσημα βάσει των πωλήσεων, ενώ θα καταβάλει κλιμακούμενες πληρωμές για δικαιώματα εκμετάλλευσης με την εμπορευματοποίηση του MDT-637 και ενός φαρμάκου για το άσθμα/τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια σε πρωϊμότερο στάδιο. alt
Ο Anand V. Gumaste, Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της MicroDose, δήλωσε: «Πιστεύω, ότι αυτή η συμφωνία παρέχει μια μοναδική ευκαιρία εξέλιξης της τεχνολογικής πλατφόρμας και των προγραμμάτων ανάπτυξης της MicroDose προς το μέγιστο όφελος των ασθενών. Η Teva διαθέτει ισχυρά και ολοένα διευρυνόμενα προνόμια αποκλειστικής διάθεσης προϊόντων  για τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος, με τεράστια εμπειρία τόσο στους μηχανισμούς στοχοθετημένης χορήγησης φαρμάκων όσο και σε καινοτόμες θεραπευτικές μεθόδους. Η Teva έχει επίσης ισχυρή παρουσία στη διεθνή αγορά, ενώ διαθέτει μια αλυσίδα προμήθειας παγκόσμιας εμβέλειας».

Η Stifel έδρασε ως αποκλειστικός οικονομικός σύμβουλος της MicroDose Therapeutx σε αυτή τη συναλλαγή.

Σχετικά με την Teva

Η Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης [NYSE]: TEVA) είναι μια κορυφαία διεθνής φαρμακευτική εταιρεία, η οποία έχει δεσμευθεί να διευρύνει την πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη μέσα από την ανάπτυξη, την παραγωγή και την εμπορία προσιτών σε τιμές γενόσημων φαρμάκων, καθώς και καινοτόμων και εξειδικευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και δραστικών ουσιών. Με έδρα το Ισραήλ, η Teva έχει καθιερωθεί ως ηγέτιδα εταιρεία παγκόσμιας εμβέλειας στην αγορά γενόσημων φαρμάκων, με ένα διεθνές χαρτοφυλάκιο προϊόντων που περιλαμβάνει πάνω από 1.000 μόρια και άμεση παρουσία σε περίπου 60 χώρες. Η έρευνα και ανάπτυξη πρωτότυπων φαρμακευτικών μορίων της Teva εστιάζει κυρίως στις θεραπευτικές κατηγορίες του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, της ογκολογίας, της αντιμετώπισης του πόνου, του αναπνευστικού και της υγείας της γυναίκας, καθώς επίσης και στα βιολογικά φάρμακα. Η Teva απασχολεί σήμερα περίπου 46.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και το 2012 κατέγραψε καθαρά έσοδα $20,3 δις.

Σχετικά με την Teva Hellas

Η Teva Hellas, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2008 και διαθέτει σκευάσματα, στις κατηγορίες των καινοτόμων, γενοσήμων και βιο-ομοειδών φαρμακευτικών σκευασμάτων.
Περισσότερες πληροφορίες για την TEVA: www.tevapharm.com

Σχετικά με την MicroDose Therapeutx

Η MicroDose Therapeutx είναι μια ιδιωτική φαρμακευτική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1998 και εστίασε στην ανάπτυξη ιδιοσκευασμάτων για ασθένειες των πνευμόνων και του αναπνευστικού συστήματος, που αποσκοπούν στην κάλυψη μεγάλων αναγκών της αγοράς, καθώς και σε τεχνολογίες εισπνεόμενων φαρμάκων που χορηγούνται με συσκευές ξηρής σκόνης και σε τεχνολογικές πλατφόρμες συνδυαστικής δοσολογίας για χορήγηση από του στόματος. Η εταιρεία έχει αναπτύξει τα προϊόντα και τις τεχνολογίες της ανεξάρτητα, καθώς επίσης και σε συνεργασία με ηγέτιδες φαρμακευτικές εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας. Η τρέχουσα γκάμα των προϊόντων της MicroDose στοχεύει σε ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, όπως το άσθμα και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, οι ιοί και οι μολύνσεις του αναπνευστικού, συμπεριλαμβανομένου του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού, καθώς επίσης και στο σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου και στη δυσκοιλιότητα.

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline