Στρεσάρεσαι για την αυριανή μέρα στη δουλειά. Στρεσάρεσαι που είσαι μόνος σου. Στρεσάρεσαι για το αν θα προλάβεις να μαγειρέψεις. Στρεσάρεσαι για τα παιδιά.
         
Στρεσάρεσαι, στρεσάρεσαι, στρεσάρεσαι. Όλα τα παραπάνω όμως είναι η βάση για το μεγαλύτερο στρες του ανθρώπου σήμερα. Τον ύπνο. Ο ύπνος είναι το μοναδικό κομμάτι της ζωής σου που είσαι εσύ σε προτεραιότητα. Κι επειδή όλα τα άλλα τον πιέζουν και μικραίνει, αρχίζεις να βλέπεις ότι δεν μπορείς να κάνεις καλά ούτε αυτό το μικρό.
         
Ο ύπνος είναι τόσο σημαντικός όσο φαντάζεσαι και ξέρεις. Επί 10. Το να καταφέρεις να φτάσεις έστω δυο φορές την εβδομάδα σε βαθύ ύπνο ή σε REM είναι τρομερά ζωτικής σημασίας. Κι αυτό γιατί σε αυτό το στάδιο είναι που γίνεται η ανανέωση των ορμονών της χαράς. Αν δεν τις ανανεώσεις, τότε ξυπνάς δύστροπος/η. Στην αρχή. Από ένα σημείο και μετά είσαι αυτό που λέμε «ζόμπι».
         
Ξαφνικά είναι όλα ένας φαύλος κύκλος. Αγχώνεσαι τρομερά για το αν θα καταφέρεις να κοιμηθείς σωστά και αυτός είναι ο λόγος που τελικά δεν καταφέρνεις.
         
Πηγή: Huffington Post
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline