Εκτύπωση
Κατηγορία: Ύπνος και Υγεία
Εμφανίσεις: 1792

altΣύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό SLEEP, ο πολύ λίγος ύπνος (έξι ώρες η λιγότερο), και ο πάρα πολύς ύπνος (10 ώρες ή περισσότερο), συνδέονται με διάφορες χρονιές νόσους- περιλαμβανομένης της στεφανιαίας νόσου, του διαβήτη, της κατάθλιψης και της παχυσαρκίας- σε ενήλικους ηλικίας 45 ετών και άνω.

Η Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής του Ύπνου, συνιστά στα άτομα που πάσχουν από αυτές τις χρόνιες παθήσεις, να συμβουλευθούν ένα ειδικό γιατρό, ο οποίος μπορεί να αξιολογήσει τον τύπο του ύπνου τους.

"Έχει μεγάλη σημασία να επιδιώκουμε όλοι ένα ύπνο από  7 έως 9 ώρες κάθε βράδυ, ώστε να ωφεληθούμε πραγματικά απ’ αυτόν. Όμως αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, για τα άτομα τα οποία υποφέρουν από κάποια χρόνια πάθηση", τονίζει ο Dr. Safwan Badr, πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Ύπνου. alt
"Συχνές διαταραχές του ύπνου -περιλαμβανομένης της άπνοιας του ύπνου και της αϋπνίας- συμβαίνουν συχνά σε άτομα με χρόνιες νόσους, και μπορούν να εμποδίσουν την ικανότητα του ατόμου να κοιμηθεί βαθιά".

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline