Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, σε μια επίσκεψη ισχυρού συμβολισμού και ουσίας, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC) κ. Peter Maurer επισκέφθηκε τα Κεντρικά Γραφείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιο Αυγερινό.
         
Στην ιδιαίτερα θερμή και εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε, επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τη Διεθνή Επιτροπή για την αντιμετώπιση των συνεπειών της τρέχουσας μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης.
         
Η κοινή αυτή δράση αποτυπώνεται πιο συγκεκριμένα στην παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης οικογενειακών δεσμών (RFL), υπηρεσιών για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας ευάλωτων μεταναστών και προσφύγων, καθώς και στην ανάληψη άμεσων ενεργειών για την αποτελεσματική διαχείριση ιατροδικαστικών θεμάτων (όπως είναι η ορθή διαχείριση των νεκρών και η διευκρίνιση της τύχης των αγνοουμένων).
         
Η ICRC αποτελεί έναν ανεξάρτητο και ουδέτερο Οργανισμό που παρεμβαίνει σε διεθνές επίπεδο με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την παροχή βοήθειας στα θύματα ένοπλων συγκρούσεων ή άλλων καταστάσεων βίας.
         
Δραστηριοποιείται σε πάνω από 80 χώρες για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και ταυτόχρονα προωθεί το σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και την ενσωμάτωση των κανόνων που απορρέουν από αυτό στην εσωτερική έννομη τάξη των επιμέρους χωρών.
                
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline