Οι καπνιστές κάτω των 50 ετών έχουν πάνω από οκτώ φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν σοβαρό έμφραγμα, σε σχέση με τους μη καπνιστές, πράγμα που τους καθιστά την πιο ευάλωτη από όλες τις ηλικιακές ομάδες
Οι ατμοί που παράγονται από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύσεις περιέχουν επικίνδυνα επίπεδα τοξικών χημικών ουσιών, που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο στους ανθρώπους, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Θα περίμενε κανείς ότι αυτές οι προειδοποιήσεις για το τσιγάρο και το κάπνισμα θα θεωρούνταν πια κλισέ, γιατί οι άνθρωποι θα τις είχαν αντιληφθεί.
Καθώς η ατμόσφαιρα στην Αθήνα εμφάνισε τάσεις βελτίωσης στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και παράλληλα το κάπνισμα περιορίσθηκε, οι θάνατοι από νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος εμφάνισαν σταδιακή μείωση, ενώ αντίθετα πριν την κρίση αυξάνονταν συνεχώς
Το αλκοόλ ευθύνεται για περισσότερα από 700.000 νέα κρούσματα καρκίνου (του οισοφάγου, του φάρυγγα, του εντέρου, του ήπατος και των νεφρών) και 365.000 θανάτους κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο
Η απερίσκεπτη συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων, που χάνουν κάθε αυτοέλεγχο όταν πίνουν αλκοόλ, μπορεί να έχει και γενετική αιτία, σύμφωνα με Φινλανδούς επιστήμονες, οι οποίοι ανακάλυψαν μια γενετική μετάλλαξη που φαίνεται να προδιαθέτει ορισμένους σε τέτοια παρορμητική
Τα παιδιά που έχουν γιαγιάδες, οι οποίες κάπνιζαν κατά την εγκυμοσύνη τους, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης άσθματος, ακόμη και αν οι μητέρες τους δεν ήσαν καπνίστριες, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα.
Οι νέοι με χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης (IQ), εμφανίζουν τάση να πίνουν περισσότερο και έτσι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αλκοολισμού, σύμφωνα με νέα σουηδική επιστημονική έρευνα. Είναι ουσιαστικά η πρώτη μελέτη που συνδέει ξεκάθαρα την μειωμένη εξυπνάδα με την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ.
Η νικοτίνη του τσιγάρου, τόσο του καπνού, όσο και του ηλεκτρονικού, έχει αρνητικές επιπτώσεις στον εγκέφαλο και στις γνωστικές (νοητικές) λειτουργίες των εφήβων και των ενηλίκων, τονίζει στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Χαράλαμπος Σιγάλας
Εκ πρώτης όψεως το μεθύσι έχει να κάνει με το πόσο αλκοόλ έχει πιει κανείς. Όμως, στην πραγματικότητα, το πόσο μεθυσμένος νιώθει κάποιος δεν εξαρτάται μόνο από το πόσα ποτηράκια έχει «κατεβάσει», αλλά επίσης από το πόσο μεθυσμένοι είναι οι γύρω του
Το παθητικό κάπνισμα αποτελεί "αγκάθι" για την ελληνική δημόσια υγεία καθώς το ποσοστό των παθητικών καπνιστών είναι διπλάσιο από εκείνο των καπνιστών.
Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα από νοσήματα που σχετίζονται με το κάπνισμα, ενώ εκτιμάται ότι ξοδεύονται 25-30 εκατ. ευρώ ετησίως για τσιγάρα.
Ένας άνδρας σκοτώθηκε στη Φλόριντα όταν εξερράγη το ηλεκτρονικό του τσιγάρο, ανακοίνωσαν οι αρχές, και εικάζεται ότι είναι η πρώτη φορά που στις ΗΠΑ σημειώνεται θάνατος ο οποίος αποδίδεται σε τέτοιο προϊόν.
Το διαδίκτυο διαδραματίζει έναν αυξανόμενο ρόλο στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών στην Ευρώπη, "προσφέροντας πιο ποικίλες επιλογές" στους αγοραστές και διατηρώντας παράλληλα την ανωνυμία τους, αναφέρει το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα Ναρκωτικά (OEDT) σε έκθεσή του που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα.
Η καλύτερη στρατηγική για να σταματήσει κανείς το κάπνισμα είναι να μην το κάνει σιγά-σιγά αλλά μιά κι έξω, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Ερευνητές στις ΗΠΑ αξιοποιούν πλέον την εικονική πραγματικότητα για να βοηθήσουν άτομα εξαρτημένα από τα ναρκωτικά, προκειμένου να απεξαρτηθούν.
Υπάρχει επιστημονική ομοφωνία διεθνώς ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να πίνουν πολύ αλκοόλ, για να μην επιβαρύνουν την υγεία τους ποικιλοτρόπως.
Αν κάποιος έχει βγει στην ανεργία και καπνίζει, ίσως πρέπει να το κόψει για να αυξήσει την πιθανότητα να βρει δουλειά. Αλλά και όταν βρει, κινδυνεύει να πληρώνεται λιγότερο σε σχέση με έναν μη καπνιστή.
"Η πρωτοβουλία εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου αποτελεί μονόδρομο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τη μείωση της συχνότητας συγκεκριμένων θανατηφόρων νοσημάτων" τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", ο τέως πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Μιχάλης Τουμπής.
Οι καπνοβιομηχανίες θα υποχρεωθούν να περιορίσουν στο ένα τρίτο τουλάχιστον την περιεκτικότητα των τσιγάρων τους σε νικοτίνη, σύμφωνα με τα νέα δραστικά σχέδια της αρμόδιας εποπτικής Αρχής των ΗΠΑ, της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).