Πάμε πάλι το ίδιο σενάριο. Όταν ήμασταν μικρά οι μανάδες μας είχαν βαλθεί να μας ταΐζουν αποκλειστικά με όλες εκείνες τις τροφές που σιχαινόμαστε.
         
Και που σιχαίνονταν και οι ίδιοι. Αγκινάρες, μπάμιες, κουνουπίδι, μπρόκολο. Αυτό το τελευταίο είναι μαζί με τα λαχανάκια Βρυξελλών στο top-2 των πιο άσχημων ηχητικά, οπτικά, γευστικά τροφών.
         
Και σαν κάποιο ανώτερο παιχνίδισμα της μοίρας, καταλήγουν να είναι από αυτά που έχουν μια μεγάλη χρηστική αξία για τον ανθρώπινο οργανισμό.
         
Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ κατέληξαν ότι το μπρόκολο είναι από τις λίγες εκείνες τροφές που διαθέτει σε υψηλή περιεκτικότητα την σουλφοραφάνη. Σε τι χρησιμεύει αυτή η ουσία εκτός από το να μπερδεύεις τη γλώσσα σου; Καταπολεμάει τον διαβήτη τύπου 2, ελέγχοντας τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
         
Ο δρ. Άντερς Ρόζενγκρεν και η ομάδα του έκαναν μια έρευνα 12 εβδομάδων σε 97 άτομα - σε επιστημονικό επίπεδο και για τέτοιο αντικείμενο κρίνεται ως μικρής διάρκειας και μη ικανής για απόλυτα σωστά αποτελέσματα - χορήγησαν ένα συμπλήρωμα διατροφής στους συμμετέχοντες με την σουλφοραφάνη και είδαν ότι υπήρχε εξομάλυνση σε διαβητικές περιπτώσεις.
         
Μάλιστα, οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι το μπρόκολο συμβάλλει στην μείωση της πιθανότητας καρκίνου και ασθένειας του συκωτιού. Δηλαδή το δίλημμα είναι: ή βάζεις το μπρόκολο στην διατροφή σου ή αφήνεις ακάλυπτες αρκετές περιοχές. Σκύλλα και Χάρυβδη reloaded.
         
Πηγή: Webmd.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline