Εκτύπωση
Κατηγορία: Χειρουργική
Εμφανίσεις: 1109

altΣύμφωνα με μια μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Eρευνητικό Kέντρο Kaiser Permanente, και η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Annals of Surgery, τα αποτελέσματα της βαριατρικής χειρουργικής (δηλαδή των χειρουργικών επεμβάσεων που αποσκοπούν στην μείωση του βάρους των παχύσαρκων ατόμων) επί των παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακές νόσους, εξαρτώνται από μια μεγάλη ποικιλία παραγόντων, περιλαμβανομένου του τύπου της επέμβασης, του φύλου του ασθενούς, την φυλετική προέλευση, καθώς και τον δείκτη μάζας σώματος πριν από την επέμβαση.

Από τη μελέτη των αποτελεσμάτων περισσότερων από 4.000 ασθενών οι οποίοι υποβλήθηκαν σε τέτοιες επεμβάσεις για απώλεια βάρους, βρέθηκε ότι υπήρχαν διαφορές ανάμεσα σε άτομα διαφόρων φυλών (άτομα αφρικανικής και λατινικής προέλευσης, είχαν μικρότερη πιθανότητα να παρουσιάσουν ίαση, έναντι των λευκών). alt
Επίσης, οι γυναίκες είχαν καλύτερη ανταπόκριση, όπως και τα άτομα που ήσαν ελαφρότερα κατά την στιγμή της χειρουργικής επέμβασης. Τέλος, τα άτομα που είχαν υποβληθεί στην παραδοσιακή μέθοδο του γαστρικού by-pass, είχαν καλύτερα αποτελέσματα από τα άτομα που είχαν υποβληθεί στη νέα μέθοδο του gastric sleeve.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline