Εκτύπωση
Κατηγορία: Χειρουργική
Εμφανίσεις: 1523

altΣύμφωνα με μελέτες που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου χειρουργών, νέοι συνδυασμοί φαρμάκων και μεθόδων για τον έλεγχο του πόνου μετά από επέμβαση, επέτρεψαν τη μείωση της χρήσης των ναρκωτικών φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση από τον πόνο.

Μια μέθοδος, χρησιμοποίησε την απλή εφαρμογή παγοκύστης, μετά από μεγάλες επεμβάσεις στην κοιλιά. Με τη μέθοδο αυτή, η τοποθέτηση του πάγου γινόταν από τον ίδιο τον ασθενή, και διαρκούσε όσο διάστημα ο ασθενής ανεχόταν τον πάγο. Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή αυτή, ήσαν θετικά και παρουσιάστηκε μείωση της ανάγκης για χορήγηση ναρκωτικών φαρμάκων. alt
Η άλλη μέθοδος, η οποία ευρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, συνίσταται στην παρατεταμένη χορήγηση του τοπικού αναισθητικού φαρμάκου, το οποίο χορηγείται με τη χρήση νανο-σωματιδίων. Με την μέθοδο αυτή, το φάρμακο παραμένει επιτόπου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έτσι μειώνεται η συνολική απαιτούμενη ποσότητα. Η μέθοδος αυτή, βρίσκεται προς το παρόν σε πειραματικό στάδιο, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι σύντομα θα δοκιμαστεί και σε ανθρώπους.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline