Εκτύπωση
Κατηγορία: Πλαστική Χειρουργική
Εμφανίσεις: 12916
Με κριτήριο τα μαθηματικά του και τα όμορφα μοντέλα της τρίτης σελίδας της εφημερίδας The Sun, ο πλαστικός χειρουργός Πάτρικ Μαλούτσι φαίνεται πως ανακάλυψε τις τέλειες αναλογίες για το ιδανικό στήθος.     
    
Για τη προσπάθειά του ο πλαστικός χειρουργός μελέτησε για 3 μήνες 100 τόπλες μοντέλα που εμφανιστήκαν στη τρίτη σελίδα της δημοφιλέστερης εφημερίδας της Βρετανίας για να βρει την αναλογία του ιδανικότερου στήθους.
    
Ο Πάτρικ Μαλούτσι, πλαστικός χειρουργός στο University College του Λονδίνου, -ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης- είπε ότι αρκετές γυναίκες είναι δυσαρεστημένες με τα αποτελέσματα των εμφυτευμάτων στήθους που κάνουν, αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος της μελέτης του.  
    
Η Σαμάνθα Φοξ ήταν την δεκαετία του ’80 ένα από τα πιο αγαπημένα μοντέλα της τρίτης σελίδας της εφημερίδας The Sun
"Ξοδεύω πολύ χρόνο κάθε μήνα για να κάνω διορθώσεις μαστών που έχουν γίνει λάθη από άλλους χειρουργούς, αφήνοντας μια γυναίκα με άνισα, παραμορφωμένα ή πεσμένα στήθη", δήλωσε ο Μαλούτσι.
    
"Μέρος του προβλήματος είναι ότι τις περισσότερες φόρες δεν υπάρχει η επικοινωνία των γυναικών με τον ιατρό, ενώ υπάρχουν φορές που οι γυναίκες δεν γνωρίζουν τι ακριβώς θέλουν από την χειρουργική επέμβαση".  Ο ιατρός διεξήγαγε τρίμηνη μελέτη για να εντοπίσει τους ακριβής παράγοντες που κάνουν τα στήθη μιας γυναίκας ελκυστικά.  Με τον τίτλο "Έννοιες στις αισθητικές διαστάσεις: Η ανάλυση του ιδανικού μαστού", ο Μαλούτσι μελέτησε και ανέλυσε τα στήθη 100 τόπλες μοντέλων.
    
"Χρησιμοποιήσαμε υπολογιστή και εργαλεία μέτρησης για να εξετάσουμε τις διαστάσεις και τις αναλογίες του κάθε ζεύγους των μαστών, προσδιορίζοντας τέσσερα κοινά χαρακτηριστικά", εξήγησε.
    
Τα χαρακτηριστικά που αναλύθηκαν ήταν οι διαστάσεις του άνω και κάτω πόλου, (ιατρικός όρος που περιγράφει τις περιοχές πάνω και κάτω από τη θηλή). Υπολογίστηκε επίσης η γωνία στην οποία η θηλή έχει την κλίση του άνω πόλου. Η μελέτη αποκάλυψε ότι σε όλες τις περιπτώσεις η θηλή του ''μεσημβρινού'' αντιπροσωπεύει το 45% του συνολικού όγκου του στήθους και φτάνει ως το 55%.  
    
Για το δεύτερο μέρος της μελέτης αναλύθηκαν εικόνες στήθους απλών γυναικών -πριν και μετά την τοποθέτηση εμφυτευμάτων χειρουργικής επέμβασης- για να διαπιστώσει κατά πόσον ένα στήθος μπορεί να αποκλίνει από τις μετρήσεις αυτές και να γίνεται λιγότερο ελκυστικό. Για πρώτη φορά οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν τώρα μια ισχυρή οπτική απεικόνιση των ποσοστών που κάνει ένα στήθος πιο ελκυστικό.
    
"Πλέον μπορούμε να δείξουμε στις γυναίκες εικόνες για να τονίσουν το σχήμα και η μορφή που θέλουν να δώσουν στο στήθος τους», τόνισε ο Μαλούτσι.
    
Πηγή: Υγείαonline.gr
         
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline