Εκτύπωση
Κατηγορία: Ουρολογία
Εμφανίσεις: 4107

altΟ καρκίνος της ουροδόχου κύστης, είναι μια συχνή κατάσταση. Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι, με τη νόσο αυτή εντοπίζονται δέκα χιλιάδες άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για την έβδομη συχνότερη μορφή καρκίνου, η οποία προσβάλλει περισσότερους άνδρες από γυναίκες.

Μερικά άτομα, αναπτύσσουν επιθετική μορφή αυτού του καρκίνου, όπου ο καρκίνος έχει αναπτυχθεί διαμέσου του στρώματος των μυών της κύστης. Εάν συμβεί αυτό, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος ότι ο καρκίνος θα εξαπλωθεί σε άλλες περιοχές του σώματος και θα είναι πολύ δύσκολο να θεραπευθεί.

Μέχρι τώρα, δεν ήταν ακριβώς γνωστό τι είναι εκείνο που σηματοδοτεί ώστε, ένας καλοήθης, μικρός πολύποδας να εξελιχθεί σε κάτι που είναι τόσο, επιθετικό και εξαπλώνεται παντού. Όμως, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Plymouth, για πρώτη φορά εντόπισε ένα σημαντικό μηχανισμό πίσω απ' αυτή τη διαδικασία. Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό American Journal of Physiology-Renal Physiology. alt Το κλειδί στην έρευνα είναι μια πρωτεΐνη, η οποία ονομάζεται PSTI (pancreatic secretory trypsin inhibitor), η οποία υπάρχει στους περισσότερους καρκίνους της ουροδόχου κύστης. Η έρευνα εντόπισε το ρόλο που διαδραματίζει το μόριο αυτό κατά τη διαδικασία που επιτρέπει την εξάπλωση και την επιθετική δράση του καρκίνου της ουροδόχου κύστης.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline