Εκτύπωση
Κατηγορία: Νευρολογία και Εγκέφαλος
Εμφανίσεις: 2082
Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως η κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται με χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου. Μια νέα μελέτη σουηδών επιστημόνων υποστηρίζει πως η κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται και με χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου στις γυναίκες.
    
Οι ερευνητές μελέτησαν για 10 χρόνια περισσότερες από 33.000 Σουηδέζες (ηλικίας 49 ως 83 ετών) και διαπίστωσαν ότι οι περισσότερες γυναίκες που έτρωγαν σοκολάτα, είχαν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου. Τα αποτελέσματα της έκθεσης αυτής δημοσιεύονται στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας.
    
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες της σοκολάτας (φλαβονοειδή) είναι υπεύθυνες για την προστασία από τα εγκεφαλικά, γιατί μειώνουν την αρτηριακή πίεση που αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες πρόκλησης εγκεφαλικών επεισοδίων. "Δεδομένης της παρατήρησης αυτής της μελέτης, τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι η σοκολάτα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου", δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Σουζάνα Λάρσον από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη, σύμφωνα με το Reuters Health.   
    
"Η σοκολάτα θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο καθώς είναι πλούσια σε θερμίδες, λίπος και ζάχαρη. Δεδομένου ότι η μαύρη σοκολάτα περιέχει περισσότερο κακάο και λιγότερη ζάχαρη από τη σοκολάτα γάλακτος, η κατανάλωση της μαύρης σοκολάτας θα ήταν πιο επωφελής".
    
Οι ερευνητές πιστεύουν πως η κατανάλωση σοκολάτας έχει οφέλη για την υγεία μας, όμως προειδοποίησαν πως η υπερβολική κατανάλωση δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα. 
    
Πηγή: Υγείαonline.gr
    
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline