Η υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ κατά τις εορταστικές ημέρες έχει σαν συνέπεια το γνωστό σε όλους μας hangover. Υπάρχουν όμως και πολλές "θεραπείες" αντιμετώπισής του σε όλο τον κόσμο, οι οποίες παρουσιάζονται στο ειδικό για το θέμα site: http://www.hungover.net.

Για να "απαλύνετε" τα συμπτώματα του hangover μπορείτε για παράδειγμα να ρίψετε μισό λεμόνι στη μασχάλη, κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού για τους κάτοικους του βόρειου ημισφαιρίου και αντίθετα με τη φορά των δεικτών του ρολογιού για τους κάτοικους του νότιου ημισφαιρίου. Στην Αϊτή, τη χώρα του βουντού, 13 καρφίτσες, με μαύρο κεφάλι, στο φελλό του μπουκαλιού που σας προκάλεσε το hangover θα δώσει τη λύση, ενώ στη Μογγολία ένα ποτήρι ντοματοχυμό, το οποίο περιέχει ένα μαριναρισμένο μάτι αρνιού, βοηθάει... στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Φυσικά υπάρχουν και οι πιο λογικές λύσεις όπως η καταπολέμηση των συμπτωμάτων της υπερκατανάλωσης του αλκοόλ, με αλκοόλ, όπως συνηθίζουν οι Γάλλοι ή με πιο ήπιους τρόπους όπως η κατανάλωση λευκών τροφών, (ρύζι, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά) που συνηθίζουν οι Ιταλοί, οι οποίοι προτείνουν την αποφυγή όξινων τροφών όπως η ντομάτα.

Αντίθετα οι Ρώσοι το καταπολεμούν με "όξινα" μέσα, όπως η άλμη από αγγουράκι ή λάχανο τουρσί. Όπως και να έχουν όμως τα παγκόσμια έθιμα, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, δηλαδή, η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο. Αν όμως δεν καταφέρετε να θέσετε μέτρο στον εαυτό σας, τότε φροντίστε να πιείτε αρκετό νερό, πριν κοιμηθείτε, μια και πολλά από τα συμπτώματα του hangocver προκαλούνται από την αφυδάτωση που προκαλεί το αλκοόλ.