Εκτύπωση
Κατηγορία: Εναλλακτική Ιατρική
Εμφανίσεις: 2369
Στην ελληνική παράδοση υπάρχουν ορισμένα βότανα που χρησιμοποιούνται ως γιατροσόφια σε πολλές περιπτώσεις. Ιδίως αυτές που αφορούν το στομάχι ή τους πνεύμονες.
        
Υπάρχει όμως ένα βότανο που προέρχεται από την Ινδία, το οποίο έχει παντοδύναμη επίδραση και σε πολλαπλά επίπεδα.
         
Το όνομα του Ashwagandha και είναι βασικό βότανο στην φιλοσοφία του Αγιουρβέδα. Πρόκειται για το συνδυασμό δύο λέξεων από τα σανσκριτικά. Το ashva που σημαίνει άλογο και το gandha που σημαίνει άρωμα. Κάτι σαν το ιπποφαές, αλλά με πιο έντονη επίδραση. Σύμφωνα με το webmd.com το μόνο που δεν κάνει είναι να ανασταίνει νεκρούς. Είσαι έτοιμος για καταμέτρηση;  
         
Η χρήση του είναι ωφέλιμη σε περιπτώσεις αρθρίτιδας, άγχους, αϋπνίας, καρκίνου, εμμηνορροϊκών προβλημάτων, φυματίωσης, άσθματος, λευκοδερμίας, βρογχίτη, ινομυαλγίας, πόνου στην πλάτη, λόξιγγα και χρόνιου προβλήματος στο συκώτι. Διακοπή για ανάσα και συνεχίζουμε.
         
Αρκετοί χρησιμοποιούν την Ashwagandha για προστασία του δέρματος από τον ήλιο, για να καθυστερήσουν τους ρυθμούς γήρατος, για το πρήξιμο, μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, δρα προληπτικά στις περιπτώσεις κατάθλιψης και σε περιπτώσεις ημιπληγίας.
         
Επίσης, είναι ένα βότανο που ενισχύει την τεστοστερόνη και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να αυξηθεί η μυϊκή μάζα.
         
Σύμφωνα με το National Healing Center, η Ashwagandha προσφέρει «ιαματική» βοήθεια ιδίως στις γυναίκες. Πιο συγκεκριμένα, φέρνει σε ισορροπία τις ορμόνες, ανεβάζει την διάθεση, ενισχύει τη μνήμη και συμβάλλει στην σεξουαλική υγεία.
         
Πηγή: Υγείαonline.gr
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline