Ανώδυνα, αναίμακτα, χωρίς να μένουν υπολείμματα χρωμάτων, ουλές και σημάδια αφαιρούνται πλέον τα τατουάζ με το νέας γενιάς laser Q-switched!
         
Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό συγκριτικά με τις μέχρι σήμερα μεθόδους αφαίρεσης. Το γεγονός αυτό έχει αυξήσει κατακόρυφα την ζήτηση από άτομα που θέλουν να απαλλαγούν από τα τατουάζ.
         
«Το laser Q-switched είναι η πλέον ελάχιστα τραυματική και αποτελεσματική μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ που δεν αφήνει χρώματα, σημάδια και ουλές, ενώ δεν προκαλεί έγκαυμα. Η ενέργειά του απορροφάται επιλεκτικά από τη χρωστική  ουσία του τατουάζ αφήνοντας ανέπαφους τους γύρω ιστούς» αναφέρει η διαπρεπής δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, γ. γ της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων-Αφροδισιολόγων. 
         
Κατά τη διαδικασία της αφαίρεσης του τατουάζ, σύμφωνα με την Δρ Τσιατούρα «το λέιζερ κατακερματίζει τους κόκκους της χρωστικής  ουσίας σε πολύ μικρά τεμαχίδια, τα οποία ο οργανισμός αντιλαμβάνεται ως ξένο σώμα και τα αποβάλλει σταδιακά».
         
Η μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ με laser Q-switched είναι ελάχιστα τραυματική και ανώδυνη καθώς πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. Για βέλτιστα αποτελέσματα απαιτείται αριθμός συνεδριών που διαφέρει ανά περίπτωση. Συγκεκριμένα, o αριθμός των συνεδριών που απαιτείται για την εξάλειψη ενός τατουάζ εξαρτάται από παράγοντες όπως:
         
•    Το μέγεθος (έκταση) του τατουάζ
         
•    Το βάθος που έχει διεισδύσει η χρωστική ουσία
         
•    Το είδος και την ποσότητα της χρωστικής ουσίας που χρησιμοποιήθηκε
         
•    Αν το tattoo εφαρμόστηκε από επαγγελματία
         
•    Τον φωτότυπο του δέρματος
         
Η κάθε συνεδρία επαναλαμβάνεται ανά 3 με 6 εβδομάδες. Μετά την αφαίρεση του τατουάζ προτείνεται εφαρμογή αντηλιακής και αναπλαστικής κρέμας στην περιοχή.
         
Θεαματικό αποτέλεσμα
         
Την τελευταία εικοσαετία τα τατουάζ έχουν γίνει μόδα και εκατομμύρια -ανεξαρτήτου ηλικίας- άνθρωποι ανά τον κόσμο τα προτιμούν. Όταν ωστόσο οι λόγοι που οδήγησαν στο "χτύπημα" ενός τατουάζ εκλείπουν, εμφανίζεται η επιθυμία για οριστική απαλλαγή.
         
Όπως δείχνουν και μελέτες (π.χ. The Social Science Journal 2014) όταν κάποιος νιώθει στιγματισμένος λόγω ενός ή περισσότερων τατουάζ που φέρει και εκλείπουν τα κίνητρα που  οδήγησαν στο "χτύπημα" τατουάζ, η επιθυμία για απαλλαγή από το τατουάζ είναι έντονη.
         
Η αφαίρεση ενός τατουάζ μέχρι σήμερα δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Στη μάχη για την αφαίρεση ενός τατουάζ, επιστρατεύτηκαν μέθοδοι όπως η χειρουργική αφαίρεση, η μικροδερμοαπόξεση, το χημικό πίλινγκ και η κρυοθεραπεία.
         
«Καμία από τις μεθόδους αυτές δεν είχε το αποτέλεσμα που έχει η αφαίρεση με το νέας γενιάς laser Q-switched, καθώς αυτές οι μέθοδοι δεν προσφέρουν καλό αποχρωματισμό, ενώ συχνά αφήνουν ουλές και σημάδια» καταλήγει η δερματολόγος Δρ Τσιατούρα.
    
Όσοι, παρόλα αυτά, επιθυμούν να "χτυπήσουν" τατουάζ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
         
•    Τα μελάνια που περιέχουν διοξείδιο του τιτανίου και του σιδήρου δύσκολα αποχρωματίζονται
         
•    Τα χρώματα που φεύγουν πιο εύκολα είναι το μαύρο, το μπλε, το πράσινο
         
•    Χρώματα όπως κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, ανοιχτό πράσινο και λευκό είναι πιο δύσκολα στην αφαίρεσή τους. Το ίδιο ισχύει και για τα φωσφοριζέ και παστέλ χρώματα.
         
Πηγή: Cosmos Επικοινωνία
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline