Ο Χρήστος Μεγαπάνος MD, Πλαστικός Χειρουργός, Ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής & Αναγεννητικής Ιατρικής «Regen», εξηγεί στο Υγείαonline.gr, πως η μη επεμβατική μέθοδος της μεσοθεραπείας μπορεί να βελτιώσει, να τονώσει και να ανανεώσει την υφή της επιδερμίδας μας.
        
Η μεσοθεραπεία αποτελεί μία θεραπεία αναζωογόνησης, ενυδάτωσης, σύσφιξης και ανάπλασης της επιδερμίδας του προσώπου. Η ευρεία της δράση την καθιστά μία από τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους αντιγήρανσης σήμερα.
        
Τι είναι η μεσοθεραπεία;
        
Μεσοθεραπεία είναι η μέθοδος κατά την οποία εγχέονται συστατικά στην μεσαία στοιβάδα του δέρματος. Είναι μία τεχνική που χρησιμοποιείται για την μείωση της έντασης των ρυτίδων, για την βελτίωση της υφής της επιδερμίδας και για την ενυδάτωση του δέρματος σε βάθος. Ουσιαστικά αποτελεί μία θεραπεία που στοχεύει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της γήρανσης.
        
Πως πραγματοποιείται η μέθοδος;
        
Η μεσοθεραπεία πραγματοποιείται με ενέσιμο τρόπο. Με πολύ λεπτή, ανεπαίσθητη βελόνα, εισάγονται στο δέρμα δραστικά συστατικά όπως είναι το υαλουρονικό οξύ, οι πρωτεΐνες, τα αμινοξέα, οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 20 λεπτά και είναι ανώδυνη. Μετά την ολοκλήρωση  της θεραπείας είναι πιθανό να υπάρχει μια ήπια ερυθρότητα στα σημεία των ενέσεων, η οποία υποχωρεί μέσα στις επόμενες ώρες. Μετά την μεσοθεραπεία μπορείτε  να επιστρέψετε στις προγραμματισμένες σας δραστηριότητες χωρίς περιορισμούς.
        

                       
Ποια τα οφέλη της μεσοθεραπείας;
        
Η μεσοθεραπεία προσφέρει άμεση ενυδάτωση που διαρκεί σε ολόκληρη την επιδερμίδα. Προλαμβάνει τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη το στόμα, λειαίνει τις λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια, συσφίγγει το δέρμα και βελτιώνει την υφή του.
        
•    Για να ανακτήσει η επιδερμίδα μου την ελαστικότητά της
        
•    Για να προσφέρω στο δέρμα μου βαθιά ενυδάτωση
        
•    Για να σβήσω τις λεπτές ρυτίδες
        
•    Για να ενισχύσω το κολλαγόνο στην επιδερμίδα μου
        
•    Για αναζωογονηθεί και να λάμψει το πρόσωπό μου
        
Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα;
        
Τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας είναι ορατά από την πρώτη κιόλας θεραπεία. Για να επιτευχθούν τα μέγιστα αποτελέσματα συνήθως απαιτούνται 6 συνεδρίες, που πραγματοποιούνται ανά 20 μέρες.
        
Η μεσοθεραπεία δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία. Μπορείτε να την προγραμματίσετε όποτε εσείς επιθυμείτε.
        
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ιατρείου www.regen.gr για να μάθετε περισσότερα για τις μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και λάμψης του προσώπου.
        
Χρήστος Μεγαπάνος MD
Πλαστικός Χειρουργός
Ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής &
Αναγεννητικής Ιατρικής «Regen»
www.regen.gr
        
Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline