Εκτύπωση
Κατηγορία: Πλαστική Χειρουργική
Εμφανίσεις: 4252
Ο Χρήστος Μεγαπάνος MD, Πλαστικός Χειρουργός, Ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής & Αναγεννητικής Ιατρικής «Regen», εξηγεί στο Υγείαonline.gr, πως η μη επεμβατική μέθοδος της μεσοθεραπείας μπορεί να βελτιώσει και να ανανεώσει την υφή της επιδερμίδας μας.
        
Ο καλύτερος τρόπος για να λάβεις όλα τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά είναι η υγιεινή διατροφή. Αλλά αυτό είναι δυσκολότερο απ’ ότι ακούγεται.
         
Για την ακρίβεια πολλοί άνθρωποι αντικαθιστούν την ημερήσια πρόσληψη ορισμένων συστατικών με διάφορα διατροφικά συμπληρώματα. Ωστόσο η απορρόφησή τους δεν είναι εγγυημένη για ολόκληρο τον οργανισμό και είναι απίστευτο σε τι βαθμό η έλλειψη βιταμινών επιδρά αρνητικά -μεταξύ άλλων- στην εμφάνισή σου. Το πρόσωπο αρχίζει και δείχνει ταλαιπωρημένο, θαμπό και άτονο.
         
Αν θες να βελτιώσεις την εικόνα σου, να πάψεις να δείχνεις μονίμως άυπνη και κουρασμένη και εισπράττεις μόνο θετικά σχόλια, δες τι πρέπει να κάνεις.
         
Ένας από τους αποδεδειγμένα αποτελεσματικούς τρόπους για να ενυδατώσεις και να ανανεώσεις το δέρμα σου είναι η ενέσιμη μεσοθεραπεία.
        
Με την μεσοθεραπεία εγχέονται ενέσιμα σε βάθος στην επιδερμίδα σου, όλα τα χρήσιμα συστατικά που την θρέφουν. Βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, υαλουρονικό οξύ, είναι μερικές από τις ουσίες που το δέρμα σου έχει απόλυτη ανάγκη για να λάμπει από υγεία.
         
Την ίδια στιγμή η διαδικασία της μεσοθεραπείας ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Πως;  Με τον μικροτραυματισμό που προκαλείται από τις ενέσεις. O οργανισμός αντιλαμβάνεται την είσοδο της βελόνας και αυτόματα ενεργοποιεί τους ινοβλάστες για να θεραπεύσουν το «τραύμα». Γύρω του συγκεντρώνονται όλες οι ουσίες που χρειάζεται το δέρμα για να επιτύχει την ανάπλασή του.
         

                      
Παράλληλα, επειδή οι ενέσεις πραγματοποιούνται στην μεσαία στοιβάδα του δέρματος, εκεί δηλαδή που βρίσκονται το κολλαγόνο και η ελαστίνη, η παραγωγή των συστατικών αυτών διεγείρεται -μέσω των ινοβλαστών- άμεσα. Εντωμεταξύ το υαλουρονικό οξύ αναλαμβάνει να συγκρατήσει την υγρασία στο δέρμα. Τα μόρια του υαλουρονικού οξέος είναι γνωστά για την ιδιότητά τους να συγκρατούν κατά 100 φορές το μέγεθός τους σε νερό.
         
Το αποτέλεσμα; Η επιδερμίδα ενυδατώνεται και αναγεννάται με φυσικό τρόπο και κυρίως, χωρίς καθόλου πόνο. Η θεραπεία είναι άλλωστε μη επεμβατική. Οι ρυτίδες λειαίνουν, η υφή του δέρματος βελτιώνεται και το πρόσωπο ανακτά την φυσική του λάμψη.
         
Η μεσοθεραπεία διαρκεί από 15’ έως μισή ώρα και δεν πονάει. Μετά την μεσοθεραπεία δεν χρειάζεται καμία περίοδος ανάρρωσης. Θα είναι ορατά μόνο τα τσιμπήματα από τις ενέσεις, τα οποία καλύπτονται εύκολα με μακιγιάζ και εξαφανίζονται σε 2-3 μέρες.  
         
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την διαδικασία της μεσοθεραπείας με υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.regen.gr 
        
Χρήστος Μεγαπάνος MD
Πλαστικός Χειρουργός
Ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής &
Αναγεννητικής Ιατρικής «Regen»
www.regen.gr
        
Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline