Ο Χρήστος Μεγαπάνος MD, Πλαστικός Χειρουργός, Ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής & Αναγεννητικής Ιατρικής «Regen», εξηγεί στο Υγείαonline.gr, πως να κάνετε το ξηρό δέρμα του προσώπου σας να λάμψει, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.
        
Οι ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο μπορεί να ήταν ευεργετικές για την διάθεσή σας, αλλά μακάρι να μπορούσατε να πείτε το ίδιο και για το δέρμα σας.
         
Γυρνώντας από τις διακοπές είναι πιθανό να διαπιστώσετε ότι η επιδερμίδα σας είναι άγρια και ξηρή. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την υφή της και να κάνετε το δέρμα σας να λάμψει ξανά.
         
Το dermapen αποτελεί μία πρωτοποριακή τεχνική μικρονυγμών. Πρόκειται για μία συσκευή με πολλαπλές μικροβελόνες, η οποία σαρώνοντας την επιφάνεια της επιδερμίδας ενεργοποιεί  τις φυσικές διαδικασίες ανάπλασης του δέρματος, αναδομώντας το έτσι συνολικά.
        
Πρόκειται για μία μέθοδο φτιαγμένη για το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου αφού οι μικρονυγμοί είναι απόλυτα ακριβείς και ελεγχόμενοι χωρίς να αφήνουν περιθώρια λάθους. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα τμήματα του προσώπου ακόμη και η απαιτητική και λεπτή περιοχή γύρω από τα μάτια.
         

                      
Με την ταχύτητα με την οποία δρουν οι μικροβελόνες το δέρμα δεν τραυματίζεται ενώ ενεργοποιείται η παραγωγή τόσο κολλαγόνου όσο και ελαστίνης. Η τοπική έγχυση υαλουρονικού οξέος και άλλως συστατικών ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας ενισχύουν την δράση του dermapen. Μετά την θεραπεία το δέρμα θα μοιάζει ελαφρώς ερεθισμένο γι’ αυτό ο γιατρός θα σας συστήσει χρήση ειδικής κρέμας για 2-3 ημέρες καθώς και να αποφεύγετε τον ήλιο και να φοράτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.
         
Τα αποτελέσματα θα είναι ορατά από τις πρώτες ημέρες με το που υποχωρήσει ο ήπιος ερεθισμός. Κατόπιν θα δείτε το δέρμα σας να ακτινοβολεί όσο ποτέ. Η υφή του θα είναι λεία και ομαλή, ενώ με την συνεχιζόμενη παραγωγή του κολλαγόνου από τον οργανισμό τις επόμενες εβδομάδες θα εξομαλυνθούν σταδιακά οι ρυτίδες και άλλα σημάδια γήρανσης.
      
Χρήστος Μεγαπάνος MD
Πλαστικός Χειρουργός
Ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής &
Αναγεννητικής Ιατρικής «Regen»
www.regen.gr
        
Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline