Ο Χρήστος Μεγαπάνος MD, Πλαστικός Χειρουργός, Ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής & Αναγεννητικής Ιατρικής «Regen», εξηγεί στο Υγείαonline.gr, πως μπορείτε να νικήσετε τη χαλάρωση και τα σημάδια του χρόνου, χωρίς χειρουργείο.
        
Αν η προοπτική του χειρουργείου σας φοβίζει ή δεν είναι η λύση που θα θέλατε για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες που διανύουμε η πρωτοποριακή μέθοδος PDO είναι αυτό ακριβώς που ψάχνετε.
        
Τι είναι τα νήματα και ποια η διαδικασία;  
        
Τα νήματα PDO είναι λεπτά σαν κλωστές και είναι απορροφήσιμα από τον οργανισμό. Τοποθετούνται ενέσιμα κάτω από το δέρμα και με αυτά ο γιατρός σχηματίζει ένα πλέγμα το οποίο ανασηκώνει τους μαλακούς ιστούς και το χαλαρωμένο δέρμα, δίνοντας έτσι το αποτέλεσμα ενός χειρουργικού lifting. Εκτός από την ανόρθωση που επιτυγχάνεται η εισαγωγή των νημάτων καθαυτή, ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, χαρίζοντας έτσι σφριγηλότητα στην επιδερμίδα. Το εντυπωσιακό με την μέθοδο είναι ότι δεν γίνονται ράμματα, δεν υπάρχουν ουλές, ούτε απαιτείται κάποιος μεγάλος χρόνος αποθεραπείας όπως συμβαίνει με το facelift.
        
Πόσα νήματα χρειάζονται για την ανόρθωση του δέρματος του προσώπου;  
        
Ο αριθμός των νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν ποικίλλει, συνήθως για την περιοχή του λαιμού χρησιμοποιούνται 2-4 και για το πρόσωπο 6 κατά μέσο όρο. Είθισται παράλληλα με το πρόσωπο να αντιμετωπίζονται ο λαιμός αλλά και το ντεκολτέ αν εμφανίζουν μεγάλη χαλάρωση και ρυτίδωση, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο.  
        
Φυσικό lifting προσώπου με Νήματα PDO
                       
Ποια η διάρκεια της θεραπείας;  

        
Τα νήματα PDO διαρκούν για 1-1,5 χρόνο. Ολόκληρο το διάστημα αυτό διεγείρουν τους ινοβλάστες να παράγου κολλαγόνο, διατηρώντας έτσι το δέρμα λείο και σφιχτό. Σταδιακά τα νήματα απορροφούνται από τον οργανισμό ωστόσο τα πλεονεκτήματά τους παραμένουν για περισσότερο διάστημα.  
        
Είμαι κατάλληλη για νήματα PDO;
        
Τα νήματα PDO ενδείκνυνται για κάθε ηλικία και απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν ζητήματα χαλάρωσης του δέρματος. Η χαλάρωση στο πρόσωπο συνήθως  οφείλεται στην απώλεια κιλών και στην γήρανση της επιδερμίδας. Εάν δεν είστε βέβαιη ότι είστε κατάλληλη για την διαδικασία μπορείτε να επισκεφτείτε το ιατρείο Regen  όπου μετά από αξιολόγηση ο πλαστικός χειρουργός Χρήστος Μεγαπάνος θα σας προτείνει τις θεραπείες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του δέρματός σας.
        
Χρήστος Μεγαπάνος MD
Πλαστικός Χειρουργός
Ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής &
Αναγεννητικής Ιατρικής «Regen»
www.regen.gr
        
Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline