Ο Χρήστος Μεγαπάνος MD, Πλαστικός Χειρουργός, Ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής & Αναγεννητικής Ιατρικής «Regen», εξηγεί στο Υγείαonline.gr, πως μπορούμε να απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα και τα ψωμάκια μέχρι το καλοκαίρι.
        
Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και σκέφτεσαι ήδη πως θα είσαι έτοιμη για την παραλία! Τα δύο πράγματα που σίγουρα σε προβληματίζουν είναι τα «ψωμάκια» αλλά και η κυτταρίτιδα στους γλουτούς και τους μηρούς σου. Τα καλά νέα είναι πως μπορείς να απαλλαγείς από αυτά. Και το ιατρείο Regen σου λέει τον τρόπο!
        
Μεσοθεραπεία καταπολέμησης της κυτταρίτιδας
        
Πρόκειται για μία ενέσιμη μέθοδο που χρησιμοποιεί ένα κοκτέιλ συστατικών μεταξύ των οποίων η καφεΐνη και ενεργοποιητές του μεταβολισμού. Οι ουσίες αυτές δρουν στοχευμένα και αποσυμφορίζουν το λεμφικό οίδημα. Κατά την θεραπεία το περισσότερο που θα νιώσετε είναι ελαφρά τσιμπήματα από την μικροσκοπική βελόνα που χρησιμοποιεί ο γιατρός. Για να εξασφαλιστεί κάθε απουσία δυσφορίας εφαρμόζεται προηγουμένως αναισθητική κρέμα, τοπικά στην περιοχή που θα αντιμετωπιστεί.
        
Η θεραπεία καταπολέμησης της κυτταρίτιδας πραγματοποιείται σε συνεδρίες, ο αριθμός των οποίων εξαρτάται από την ένταση του προβλήματος. Συνήθως κυμαίνονται μεταξύ 6 και 8. Από την μία συνεδρία έως την επόμενη πρέπει να μεσολαβούν περίπου 10 ημέρες. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας το δέρμα σας θα είναι λείο με υπέροχη, απαλή υφή. Προκειμένου να μην επανέλθει η «όψη φλοιού πορτοκαλιού» συστήνονται ορισμένες θεραπείες συντήρησης.
        

   
Μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης

        
Πρόκειται επίσης για ενέσιμη θεραπεία που πραγματοποιείται σε συνεδρίες, με απόσταση μεταξύ τους περίπου 15 ημέρες. Ομοίως, ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από τον βαθμό του προβλήματος. Τα λιποδιαλυτικά συστατικά, όπως η φωσφατιδυλοχολίνη, επιτυγχάνουν την μείωση τόσο του μεγέθους όσο και του αριθμού των λιποκυττάρων, ενώ το λίπος αποβάλλεται δια της φυσικής οδού από τον ίδιο τον οργανισμό.
        
Είναι μία μέθοδος εξαιρετικά αποτελεσματική για μικρές ποσότητες λίπους που εντοπίζονται στα μπράτσα, στην κοιλιά, στα πλαϊνά της μέσης, στους γλουτούς και στους μηρούς. Με την μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης το σώμα σας θα σμιλευτεί και θα απαλλαγείτε χωρίς κόπο από τα ανεπιθύμητα «παχάκια». Το αποτέλεσμα της μεσοθεραπείας ενάντια στο τοπικό πάχος είναι μόνιμο.
     
Χρήστος Μεγαπάνος MD
Πλαστικός Χειρουργός
Ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής &
Αναγεννητικής Ιατρικής «Regen»
www.regen.gr
        
Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline