Ο Χρήστος Μεγαπάνος MD, Πλαστικός Χειρουργός, Ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής & Αναγεννητικής Ιατρικής «Regen», εξηγεί στο Υγείαonline.gr, όλα τα inside tips που πρέπει να ξέρετε πριν προχωρήσετε στην αύξηση του όγκου των χειλιών σας!
        
Γνωρίστε πως θα αποκτήσετε τα σαρκώδη χείλη που πάντα επιθυμούσατε αλλά δεν είχατε τολμήσει.
        
1.     Όπως ένας καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διαφορετικές τεχνικές έτσι και ο κάθε γιατρός χρησιμοποιεί μία συγκεκριμένη φόρμουλα. Οι περισσότεροι καταξιωμένοι γιατροί ανά τον κόσμο συμφωνούν ότι ο πιο γρήγορος και φυσικός τρόπος για το «γέμισμα» των χειλιών είναι το υαλουρονικό οξύ.
       
2.    Το αποτέλεσμα του υαλουρονικού στα χείλη σας διαρκεί περίπου 6  έως 12  μήνες.
        
3.    Θα δείτε τα αποτελέσματα την ίδια στιγμή. Τα χείλη σας θα είναι λίγο πρησμένα στην αρχή. Δώστε τα χείλη σας 24 ώρες ώστε να ηρεμήσει το πρήξιμο. Στη συνέχεια, θα δείτε πως θα είναι το αποτέλεσμα για τους επόμενους μήνες.
        
4.    Κατά την διαδικασία δεν θα αισθανθείτε σχεδόν καθόλου το αίσθημα του πόνου. Πριν από την θεραπεία γίνεται προετοιμασία της περιοχής με ειδική αναισθητική κρέμα, ώστε όλη η διαδικασία να γίνει όσο το δυνατόν περισσότερο διασκεδαστική για εσάς.  Μετά το τέλος της θεραπείας θα συνεχίσετε την ημέρα σας κανονικά.
        
5.     Η θεραπεία ολοκληρώνεται στο διάστημα μίας μόλις ώρας, η οποία περιλαμβάνει τόσο την έγχυση του υαλουρονικού όσο και την προετοιμασία.
        

   
6. 
   Δεν είναι απαραίτητο να αυξήσετε όλη την περιοχή των χειλιών σας. Μπορείτε να επιλέξετε τα σημεία που θα θέλατε να τονίσετε. Υπάρχει η δυνατότητα να αυξήσετε και τα δύο χείλη, μόνο το κάτω χείλος, ή το μέσο του άνω χείλους. Μαζί με τον γιατρό θα αποφασίσετε ποιο σημείο να συμπληρώσετε, ώστε να αναδεικνύονται καλύτερα και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.
        
7.    Η αύξηση των χειλιών σας θα πρέπει να γίνει από πλαστικό χειρουργό που έχει μεγάλη εμπειρία στην συγκεκριμένη διαδικασία.
        
8.    Τρεις-πέντε ημέρες πριν από τη διαδικασία αποφύγετε τα παυσίπονα (τύπου ασπιρίνης), το ιχθυέλαιο και τη βιταμίνη Ε, τα οποία συμβάλλουν στην αραίωση του αίματος και κάνουν την περιοχή πιο επιρρεπή σε μελανιές. Εάν έχετε ιστορικό έρπητα στα χείλη θα πρέπει να λάβετε προληπτικά φαρμακευτική αγωγή δύο ημέρες πριν από τη διαδικασία καθώς οι ενέσεις μπορεί να πυροδοτήσουν την έξαρση του ιού.
       
9.    Θα πρέπει να αυξήσετε το μέγεθός των χειλιών σας σταδιακά για να έχετε τα πιο φυσικά αποτελέσματα. Ακόμα, ο γιατρός μπορεί να τονίσει το περίγραμμα και το φίλτρο των χειλιών σας.
        
10.    Εάν μέχρι τώρα αντιμετωπίζατε συχνά πρόβλημα με σκασμένα ή ξερά χείλη, μετά την εφαρμογή του υαλουρονικού το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχετε τα πιο φρέσκα, τα πιο ζουμερά και ενυδατωμένα χείλη που είχατε ποτέ, διότι όπως όλοι γνωρίζουμε η ιδιότητα του υαλουρονικού οξέος είναι η βαθιά ενυδάτωση.
        
Χρήστος Μεγαπάνος MD
Πλαστικός Χειρουργός
Ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής &
Αναγεννητικής Ιατρικής «Regen»
www.regen.gr
        
Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline