Ο Αθανάσιος Χριστόπουλος, Πλαστικός Χειρουργός, Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Πλαστικής & Αισθητικής Χειρουργικής "Aισθητική Aνάπλαση", εξηγεί στο Υγείαonline.gr, σε τι οφείλονται οι υπερβολές στην αυξητική μαστών και πως μπορούμε να τις αποφύγουμε έτσι ώστε το στήθος να δείχνει φυσιολογικό.

   
Η πιο συνηθισμένη ερώτηση, που γίνεται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού, από τις γυναίκες, που θέλουν να κάνουν αυξητική μαστών, είναι: μήπως κάνω κάτι υπερβολικό και γίνω σαν τις γυναίκες που βλέπω στα περιοδικά σεξουαλικού περιεχομένου;

•     Γιατρέ μου "θέλω το στήθος μου να δείχνει φυσιολογικό"

Οι περισσότερες γυναίκες, που προβαίνουν σε αυξητική μαστών έχουν μικρό ή και ανύπαρκτο στήθος και ζητούν να αποκτήσουν ένα στήθος που να είναι μεν μεγαλύτερο, αλλά να δείχνει φυσιολογικό. Το 99% των γυναικών, που έρχονται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού, θέλει μία μικρού βαθμού αύξηση των μαστών, συνήθως ένα με δύο νούμερα, που δημιουργεί ένα στήθος που δείχνει φυσιολογικότατο.
.
•     Τι ποσοστό γυναικών ζητά "υπερβολικά μεγάλο στήθος";

Μόνο το 1% των γυναικών, ζητούν ένα πολύ μεγάλο στήθος από τον πλαστικό χειρουργό. Είναι, για παράδειγμα, τα άτομα που βλέπουμε σε φωτογραφίες περιοδικών σεξουαλικού περιεχομένου και που προκαλούν το φόβο και των υπολοίπων γυναικών μην τυχόν και οι ίδιες γίνουν κάπως έτσι. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτές οι υπερβολές δεν γίνονται κατά τύχη, αλλά σε άτομα που επιδιώκουν να έχουν υπερβολικά μεγάλο στήθος.
    

    
Ο ευσυνείδητος πλαστικός χειρουργός προσπαθεί να αποτρέψει τέτοιου είδους διαδικασίες, διότι θέλει να δημιουργήσει ένα αρμονικό σώμα. Εξάλλου, με τέτοιες υπερβολές μπορεί να δημιουργηθούν επιπλέον προβλήματα, όπως πχ το μεγάλο στήθος, λόγω του βάρους του, μπορεί να κάνει το μαστό να χαλαρώσει.

•     Υπάρχουν κανόνες στη πλαστική στήθους για αρμονία και συμμετρία;

Η πλαστική χειρουργική έχει καθορίσει κάποιες παραμέτρους, βάσει των οποίων γίνεται η επιλογή  του μεγέθους του ενθέματος, που θα χρησιμοποιήσει ο πλαστικός χειρουργός στην αυξητική. Συνυπολογίζονται το μέγεθος του θώρακα, η ελαστικότητα του δέρματος και το μέγεθος του υπάρχοντος αδένα.

Η επιλογή του σωστού ενθέματος της αυξητικής στήθους είναι μια σημαντική διαδικασία, στην οποία μπορεί να βοηθήσει ο πλαστικός χειρουργός. Εξάλλου, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα στήθος, που να δείχνει φυσιολογικό και να κάνει μια γυναίκα χαρούμενη και γεμάτη αυτοπεποίθηση.
    
Αθανάσιος Χριστόπουλος
Πλαστικός Χειρουργός
Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου
Πλαστικής & Αισθητικής Χειρουργικής "Aισθητική Aνάπλαση"

www.athanasioschristopoulos.com

Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline