Εκτύπωση
Κατηγορία: Υγεία της Γυναίκας
Εμφανίσεις: 3155

altΚατά τα τελευταία χρόνια, έχει αναπτυχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα αντισυλληπτικό εμφύτευμα, με την ονομασία Implanon. Το εμφύτευμα αυτό, παρέχει αντισυλληπτική προστασία για χρονικό διάστημα τριών ετών, μέσω βραδείας αποδέσμευσης της ορμόνης etonogestrel, η οποία είναι μία προγεστίνη.

Το Implanon είναι μία λεπτή ράβδος, η οποία εισάγεται στο ανώτερο τμήμα του βραχίονα, υπό τοπική αναισθησία.

Η προστασία από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αρχίζει εντός 24 ωρών από την εισαγωγή του εμφυτεύματος και το ποσοστό αποτυχίας μπορεί να συγκριθεί με το ποσοστό της χειρουργικής στείρωσης (περίδεση των σαλπίγγων). Ένα πλεονέκτημα του Implanon, είναι ότι, μετά την αφαίρεση του εμφυτεύματος αυτού, η γονιμότητα επιστρέφει σύντομα.

Από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), εγκρίθηκε η κυκλοφορία ενός νεωτέρου εμφυτεύματος με την ονομασία Jadelle, το οποίο αποτελείται από δύο ράβδους και περιέχει την προγεστίνη levonorgestrel. Το νέο αυτό εμφύτευμα, έχει εγκριθεί για αντισυλληπτική δράση διαρκείας πέντε ετών, αλλά δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει στην Αμερικανική αγορά.

Επίσης, το εμφύτευμα Sino Implant II, είναι ένα εμφύτευμα παρόμοιο με το Jadelle, το οποίο όμως έχει σχεδιασθεί για να παραμένει στο σώμα επί 4 χρόνια. alt
Οι διάφορες προκαταρκτικές μελέτες του προϊόντος, έχουν δείξει ότι γίνεται καλά αποδεκτό από τον οργανισμό και είναι αποτελεσματικό για την πρόληψη της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Παράλληλα όμως, οι μελέτες αυτές έδειξαν, ότι με την χρήση αυτού του προϊόντος, μπορεί να εμφανισθούν μη κανονικές αιμορραγίες.

Όπως συμβαίνει με όλες τις ορμονικές μεθόδους ελέγχου των γεννήσεων, το Implanon δεν παρέχει προστασία έναντι σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline