Εκτύπωση
Κατηγορία: Άθληση και Υγεία
Εμφανίσεις: 5406

altΗ Dr. Μαρία Ψωμά MD, PhD, DU, Ιατρός - Βιοπαθολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Μεταπτυχιακό στην "Ιατρική και Χειρουργική της Παχυσαρκίας" στην Ιατρική Σχόλη Πανεπιστημίου Παρισιού (PARIS VI), Board Certified στην Ιατρική της Αντιγήρανσης, αναφέρει στο Υγείαonline.gr, 3 πρακτικές συμβουλές άσκησης που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε νέοι.

Αν σκέφτεστε να παραλείψετε την άσκηση σας, τα αντιγηραντικά οφέλη που προσφέρει η άσκηση θα σας κάνουν να αλλάξετε άποψη. 1. Η άσκηση σας βοηθά να αντισταθμίσετε το νάτριο στον οργανισμό σας

Αν την προηγούμενη μέρα έχετε καταναλώσει αρκετά φαγητά τα οποία ήταν και αλατισμένα αρκετά, μπορείτε να το διορθώσετε με άσκηση. Καθώς η τακτική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο για αυξημένη αρτηριακή πίεση λόγω νατρίου κατά 38%. Το μυστικό είναι στον ιδρώτα που χάνετε. Επομένως γυρίστε στις καθημερινές ασκήσεις για καύση λίπους.

2. Είναι σαν bodybuilding για την καρδία σας

Μία από τις συνέπειες της αύξησης της ηλικίας είναι πως η καρδιά γερνάει περισσότερο,  η μυϊκή μάζα της καρδιάς σας μπορεί να μειωθεί  κατά 50%. Ξεκινά από την ηλικία των 30 ετών και μέχρι την δεκαετία των 60, που τελικά οδηγεί σε δυσκαμψία και αδυναμία. Τα καλά νέα είναι πως η αερόβια άσκηση και ασκήσεις αντίστασης (π.χ ένας γρήγορος περίπατος, οι αγώνες κολύμβησης, 1 ώρα κάνοντας ποδήλατό  και άρση βαρών) μπορούν να αποτρέψουν ή και να αντιστρέψουν αυτήν την απώλεια. Το μόνο που χρειάζεται είναι άσκηση 30 λεπτά την ημέρα, 4 έως 5 ημέρες την εβδομάδα και 10 λεπτά με βάρη τρεις φορές την εβδομάδα. alt

3. Διατηρεί γερή την καρδιά σας και σας βοηθά να αποφύγετε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο

Οι ακανόνιστοι καρδιακοί παλμοί προκαλούν το 15% έως 20% όλων των θανατηφόρων εγκεφαλικών επεισοδίων. Εάν έχετε αυτά τα φτερουγίσματα και διακεκομμένο αίσθημα παλμών (κολπική μαρμαρυγή), είναι ένα τεράστιο κίνητρο για να δοκιμάσετε ασκήσεις  γιόγκα. Η γιόγκα σας ενθαρρύνει  να διατηρήσετε ένα σταθερό καρδιακό ρυθμό. Ασκώντας την αργή αναπνοή και τις ασκήσεις χαλάρωσης τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσετε τα επεισόδια ακανόνιστου καρδιακού παλμού  κατά  44%. Επίσης μπορεί να καταπραΰνει το άγχος και τη κατάθλιψη σε μεγάλο βαθμό.

Dr. Μαρία Αθ. Ψωμά MD, PhD, DU
Ιατρός - Βιοπαθολόγος - Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Μεταπτυχιακό στην "Ιατρική και Χειρουργική της Παχυσαρκίας"
στην Ιατρική Σχόλη Πανεπιστημίου Παρισιού (PARIS VI)
Board Certified στην Ιατρική της Αντιγήρανσης

www.psoma.gr

Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Board Certified στην Ιατρική της Αντιγήρανσης