Εκτύπωση
Κατηγορία: Άθληση και Υγεία
Εμφανίσεις: 4114

altΗ Dr. Αναστασία Μοσχοβάκη, Ιατρός Ειδική Παθολόγος, αναφέρει στο Υγείαonline.gr, 9 πρακτικές συμβουλές για να επιτύχετε την ιδανική φυσική κατάσταση, με σύμμαχο τη σωστή άσκηση.

•    Ορισμένα είδη άσκησης (π.χ. αποκλειστική εφαρμογή στατικών ασκήσεων, άρση μεγάλων βαρών) καταπονούν το σώμα, με αποτέλεσμα την πρόκληση βλαβών (π.χ. κήλες μυϊκοί σπασμοί).

•    Το πρόγραμμα άσκησης πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε προθέρμανση και αποθεραπεία με ασκήσεις χαλάρωσης.

•    Εάν αφήσετε την άθληση για κάποιο χρονικό διάστημα μην ενταχτείτε απότομα αλλά σταδιακά σε πρόγραμμα. Η επίπονη άσκηση μετά από μακροχρόνιες περιόδους καθιστικής ζωής καταπονεί ιδιαίτερα το μυϊκό σύστημα.

•    Όχι  άσκηση αμέσως μετά το φαγητό αλλά τουλάχιστον τρεις ώρες μετά το γεύμα.

•    Πείτε όχι στην ορθοστασία. alt
•    Να κάνετε χρήση καλών αθλητικών υποδημάτων.

•    Η ιατρική εξέταση είναι απαραίτητη πριν την ένταξή σε πρόγραμμα άσκησης. Σε περίπτωση ορισμένων χρόνιων προβλημάτων υγείας πρέπει να καθορίζεται από τον ιατρό η μέγιστη ένταση του προγράμματος άσκησης.

•    Η καθημερινή βάδιση με μέτρια ένταση επί μισή ώρα ημερησίως είναι πρόγραμμα άσκησης κατάλληλο σχεδόν για όλα τα άτομα με ποικίλες ευεργετικές για τον οργανισμό επιδράσεις.

•    Για να ξεκουράζεστε επαρκώς από την άσκηση, συνιστάται καλό ανατομικό στρώμα κατά τον ύπνο, το οποίο πρέπει να αλλάζετε ανά εξαετία περίπου (δείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για την ημερομηνία λήξεως).

Dr. Αναστασία Μοσχοβάκη
Ιατρός Ειδική Παθολόγος
Φραγκοπούλου 10, Κηφισιά
24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά: 2106252770

twitter: twitter.com/amoschovaki
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδες ενημέρωσης του ιατρείου για θέματα Παθολογίας προς συμπληρωματική πληροφόρηση:

Θέματα Υγείας, Frequent MedicaI Disorders, Πυρετός - Λοιμώξεις, Διαβήτης, Υψηλή Πίεση, Εναλλακτική Ιατρική, Χοληστερίνη - Τριγλυκερίδια, Ταξίδια και Υγεία, Νέα Γρίπη , Παγκόσμιες Ημέρες Υγείας, Στυτική Δυσλειτουργία και Οργανικές Σεξουαλικές Διαταραχές, Χρόνια Κόπωση

Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline