Εκτύπωση
Κατηγορία: Εγκυμοσύνη και Τοκετός
Εμφανίσεις: 3093

altΗ Ιωάννα Βαπορίδη MSc, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Ειδικευμένη στο AquareBalance, Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου PhysioPolis, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, τι είναι και ποια είναι τα οφέλη της μεθόδου AquareBalance, που απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας και ενδείκνυται ιδιαίτερα για την περίοδο της εγκυμοσύνης και της λοχείας.

Το AquareBalance είναι η απόλυτη σωματική και ψυχική χαλάρωση μέσα σε ζεστό νερό, που αφορά το σώμα στην ολότητά του. Κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ και ένα ήπιο stretching, πετυχαίνουμε την απόλυτη σωματική και ψυχική ισορροπία και την επαναφορά του ήρεμου ρυθμού της αναπνοής, ενώ εικόνες, συναισθήματα και σκέψεις κατακλύζουν τον «θεραπευόμενο» αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό τον όρο.

Έπειτα, μένοντας πάντα μέσα στο νερό, συζητά με την ψυχοθεραπεύτρια για όλα αυτά που αναδύθηκαν κατά τη διάρκεια της σωματικής χαλάρωσης και έτσι απελευθερώνεται από κάθε αρνητική σκέψη και άγχος, επωφελούμενος πάντα από τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού.

Το AquareBalance απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας και ενδείκνυται ιδιαίτερα για την περίοδο της εγκυμοσύνης και της λοχείας. Ιδανικό είναι επίσης και για ζευγάρια που περιμένουν το μωράκι τους και θέλουν να χαλαρώσουν μαζί. Το περιεχόμενο του AquareBalance είναι απόρρητο και σε καμιά περίπτωση, η μέθοδος αυτή, δεν αντικαθιστά την ψυχοθεραπεία ή οποιαδήποτε άλλη μορφή ψυχολογικής ή ψυχιατρικής θεραπείας και αγωγής. Με το AquareBalance πετυχαίνουμε την απόλυτη χαλάρωση των μυών, μειώνοντας τους πόνους της μέσης, των ποδιών και του αυχένα καθώς και την κούραση! Πετυχαίνουμε την αύξηση της κινητικότητας των αρθρώσεων και την απελευθέρωση της σπονδυλικής στήλης. Λειτουργεί επίσης θεραπευτικά γι αυτούς που δυσκολεύονται να κοιμηθούν και ελαττώνει το stress, τις ημικρανίες και τα ψυχοσωματικά σύνδρομα. AquareBalance για εγκύους: Σκοπός του AquareBalance στην εγκυμοσύνη είναι να καλλιεργηθεί η καλύτερη δυνατή ψυχική επαφή με το έμβρυο και η μέλλουσα μαμά να προετοιμαστεί για την εντονότερη διαδικασία της ζωής της τη γέννηση του παιδιού της. Έρευνες έχουν δείξει ότι η έλλειψη άγχους κατά τον τοκετό μειώνει τον πόνο. Η σκέψη και το σώμα της εγκύου συντονίζονται απόλυτα μέσα στο νερό και αυτό ενισχύει το συναισθηματικό δέσιμο γυναίκας-εμβρύου. Επίσης η σωματική και συναισθηματική χαλάρωση βοηθούν την γυναίκα στο να εξωτερικεύσει και να αντιμετωπίσει με πιο εύκολο και ανώδυνο τρόπο το άγχος, τους φόβους και τα τυχόν αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις. alt Επίσης είναι διαπιστωμένο ότι το αυξημένο άγχος κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού και να συντελέσει στο χαμηλό βάρος του νεογέννητου.
Μέσα στο νερό η έγκυος δε νιώθει καθόλου το βάρος του σώματός της, πράγμα που της προσφέρει επιπλέον χαλάρωση και ευχαρίστηση, αφού όλες οι αρθρώσεις και το σώμα της είναι αρκετά επιβαρυμένα λόγω εγκυμοσύνης. Με τη μέθοδο αυτή η μέλλουσα μητέρα μπορεί να επαναφέρει τον ήρεμο ρυθμό της αναπνοής της και λόγω του νερού η κοιλιά της να χαλαρώσει δίνοντας περισσότερο χώρο στο έμβρυο για να πάρει τη σωστή θέση για τον τοκετό. AquareBalance μετά τον τοκετό: Η μητέρα κατά την περίοδο της λοχείας διακατέχεται από ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και φόβου για το μέλλον. Εκτός από τις πολλαπλές ευθύνες, έχει να αντιμετωπίσει και τις ορμονικές διαταραχές που μπορεί να επηρεάζουν την ψυχολογία της και να την αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Το AquareBalance θα τη βοηθήσει να εξωτερικεύσει και να αντιμετωπίσει με πιο απλό και ανώδυνο τρόπο το άγχος και τους φόβους της, λειτουργώντας έτσι κατασταλτικά στην επιλόχειο κατάθλιψη! Μετά το τέλος της συνεδρίας η γυναίκα αισθάνεται αναζωογονημένη και γεμάτη αυτοπεποίθηση, έχοντας κάνει κάτι για τον εαυτό της. AquareBalance για ζευγάρια: Το AquareBalance προσφέρει στο ζευγάρι λίγη ώρα χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, ερχόμενοι πιο κοντά ο ένας στον άλλο νιώθοντας, ηρεμία και γαλήνη. Για τα ζευγάρια που περιμένουν το μωρό τους προσφέρει την υπέρτατη ευτυχία αφού την ώρα που το ζευγάρι κινείται μόνο του [υπό την καθοδήγηση του καθηγητή φυσικής αγωγής] μπορούν να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στο μωρό τους! Ιωάννα Βαπορίδη MSc
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
Ειδικευμένη στο AquareBalance
Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου PhysioPolis

www.aquabirth.gr
www.physiopolis.gr

Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline