Ο Δρ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, τους παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την αποτρίχωση με laser. Ο αριθμός των συνεδριών λέιζερ που θα χρειαστούν για την οριστική απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυία διαφέρει για τον καθένα από εμάς, καθώς συνδέεται με μία σειρά παραγόντων. Οι βασικότεροι από αυτούς τους παράγοντες είναι οι παρακάτω:

Ορμονικοί και γενετικοί παράγοντες
: Η έκταση και η πυκνότητα της τριχοφυίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από γενετικούς παράγοντες. Επιπλέον, σε περιόδους της ζωής μας όπου παρατηρείται έκκριση συγκεκριμένων ορμονών, όπως κατά την εφηβεία, την εγκυμοσύνη και την εμμηνόπαυση, παρατηρείται αύξηση της τριχοφυΐας. Λήψη φαρμακευτικής αγωγής: Σε περίπτωση που λαμβάνετε φάρμακα ή σκοπεύετε να υποβληθείτε σε μία εγχείριση, θα χρειαστείτε την άδεια του γιατρού σας πριν ξεκινήσετε τις συνεδρίες λέιζερ αποτρίχωσης. Ορισμένα φάρμακα, όπως τα αναβολικά στεροειδή, τα κορτικοστεροειδή και τα ανοσοκατασταλτικά  μπορούν να προκαλέσουν αυξημένη τριχοφυΐα.

Αποτρίχωση με κερί και αποτριχωτικές κρέμες
: Σε περίπτωση που κάνετε αποτρίχωση με κερί ή αποτριχωτικές κρέμες μεταξύ των συνεδριών λέιζερ αποτρίχωσης, υπάρχει περίπτωση να μειωθεί αποτελεσματικότητά της. Γι αυτό το λόγο συνιστάται να μην χρησιμοποιείτε τις μεθόδους αυτές για διάστημα τουλάχιστον 2 εβδομάδων πριν από την κάθε συνεδρία.

Χρώμα τρίχας και δέρματος:
Η αποτρίχωση με λέιζερ δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα όταν πραγματοποιείται σε ανοιχτόχρωμο δέρμα με σκούρες τρίχες. Σε περίπτωση που έχετε σκούρόχρωμο δέρμα ή ανοιχτόχρωμες τρίχες, ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες για την πλήρη εξάλειψη της τριχοφυΐας. Δρ. Παναγιώτης Ι. Πασχαλίδης
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Σύγχρονο Κέντρο Laser Αποτρίχωσης Κηφισιάς

www.laserapotrixosi.com
Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline