Εκτύπωση
Κατηγορία: Δέρμα και Υγεία
Εμφανίσεις: 16651
Η τεχνική του lifting με νήματα PDO δίνει νέα ζωή στο πρόσωπο, ειδικά σε όποια πολεμά τα πρώτα σημάδια γήρανσης όπως κρεμασμένα μάγουλα, βαθουλωμένα μάτια και βαθιές ρυτίδες.
        
Αντίστοιχα τα νήματα αντιμετωπίζουν ριζικά την χαλάρωση στο σώμα: επιτυγχάνουν ανόρθωση και σύσφιξη στους γλουτούς, στο εσωτερικό των μηρών, στα μπράτσα, στην κοιλιά και στα γόνατα. Τι πρέπει όμως να γνωρίζετε πριν το αποφασίσετε;
        
Τι είναι το λίφτινγκ με νήματα (thread lift);
Είναι μια μη χειρουργική διαδικασία σχεδιασμένη για την ανόρθωση και αναζωογόνηση του προσώπου. Ειδικά χειρουργικά νήματα (κλωστές) εισάγονται στο δέρμα με τη βοήθεια μιας πολύ λεπτής βελόνας, χωρίς τομές, σε διάφορα σημεία του προσώπου, ανάλογα με το που θέλετε να επιτύχετε την αλλαγή. Τα νήματα ανασηκώνουν τον ιστό και τους μύες και συγχρόνως βελτιώνουν την υφή και την όψη της επιδερμίδας, χωρίς να αφήνουν ουλές ή σημάδια. Το πρόσωπο ανανεώνεται χωρίς να χάσει την φυσική εκφραστικότητά του. Τα νήματα PDO έχουν διάφορα πάχη, τα PDO COG διαθέτουν άγκιστρα, και συνήθως γίνεται συνδυασμός για να δοθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η εισαγωγή τους γίνεται με την χρήση απλής τοπικής αναισθησίας με κρέμα. Ο αριθμός των νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν δεν είναι προκαθορισμένος, αλλά εξαρτάται από την περιοχή και τη φύση του προβλήματος.
        
Τι σημαίνει η λέξη PDO COG;
Η τελευταία εξέλιξη στον τομέα των νημάτων είναι τα νήματα PDO COG, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως στην καρδιοχειρουργική. Είναι 100% βιοδιασπώμενα, με μια σημαντική διαφορά από τα υπόλοιπα: έχουν αγκιστροειδή μορφή, με αποτέλεσμα να προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη παραγωγή κολλαγόνου καθώς δημιουργούν μεγαλύτερη τριβή εσωτερικά του δέρματος, ενώ έχουν εξαιρετική ανορθωτική δράση. Παράλληλα διεγείρουν την παραγωγή ελαστίνης και υαλουρονικού οξέως. Τα νήματα PDO είναι φτιαγμένα από δύο ουσίες, από το πολυγαλακτικό οξύ και την πολυδιοξανόνη (PDO). Με το πέρασμα του χρόνου, οι ουσίες αυτές υδρολύονται αργά και αφομοιώνονται από τον περιβάλλοντα ιστό της περιοχής στην οποία εισήχθησαν. Το γεγονός αυτό διασφαλίζει πως δεν πρόκειται ποτέ να έχετε μέσα στο δέρμα σας ένα ξένο σώμα.
        
Τι ακριβώς κάνουν τα νήματα;
Το λίφτινγκ με νήματα συνδυάζει δύο αντιγηραντικές δράσεις: Πρώτον, τα νήματα συσφίγγουν και ανορθώνουν το πρόσωπο, προκαλώντας άμεση βελτίωση στην εμφάνιση. Κατά δεύτερο λόγο, στη διάρκεια των επόμενων μηνών τα νήματα PDO πυροδοτούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, οδηγώντας σε συνεχή βελτίωση της επιδερμίδας. Το αποτέλεσμα διαρκεί μεταξύ 2 και 3 χρόνων, και αυτό εξαρτάται από την ηλικία, τη δομή του προσώπου και του αριθμού των νημάτων που τοποθετήθηκαν.
        

   
Υπάρχουν επιπλοκές;

Ουσιαστικά δεν έχει ρίσκο, εφόσον όμως απευθυνθείτε σε ιατρείο και όχι ινστιτούτο αισθητικής. Τη μέθοδο εφαρμόζει ιατρός, απαιτεί γνώσεις και εμπειρία. Αν εμπιστευθείτε έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρό στην τοποθέτηση νημάτων, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.
        
Παρενέργειες;
Το πιο κοινό σύμπτωμα μετά τη θεραπεία είναι κάποιες μελανιές. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι ήπιες, σε άλλες δεν υπάρχουν καθόλου και σε σπάνιες περιπτώσεις είναι έντονες. Αυτό που επηρεάζει το βαθμό και την παρουσία μωλώπων είναι η τάση του οργανισμού σας στο μελάνιασμα, και αν τυχόν λαμβάνετε φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής τα οποία προκαλούν ευαισθησία στο δέρμα. Έτσι και αλλιώς, ο ιατρός θα σας ζητήσει αναλυτικό ιστορικό πριν προχωρήσει στη θεραπεία, όπου θα αναφέρετε οποιαδήποτε αγωγή ακολουθείτε.
        
Σε ποια ηλικία προτείνεται;
Δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Συνήθως οι γυναίκες που κάνουν στο πρόσωπο λίφτινγκ με νήματα έχουν περάσει τα τριάντα, δηλαδή διανύουν τη δεκαετία που εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης. Αν δεν είστε ικανοποιημένη με τον τρόπο που αλλάζει σχήμα το πρόσωπό σας όσο μεγαλώνετε, αλλά δεν σας ενδιαφέρει η χειρουργική προσέγγιση, το λίφτινγκ με νήματα PDO πραγματικά θα επαναφέρει τη σφριγηλότητα και την φρεσκάδα στο δέρμα σας. Όσον αφορά στο σώμα, τα νήματα μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε περιοχή χρειάζεται σύσφιξη και ανόρθωση, ανεξαρτήτως ηλικίας.
        
Πριν πάρετε την τελική απόφαση απαραιτήτως συμβουλευτείτε εξειδικευμένο ιατρό, ο οποίος θα σας κατευθύνει αν είναι η κατάλληλη μέθοδος για εσάς.
        
Ιατρική Ομάδα Medi Center
www.medi-center.gr
        
Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline