Η Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος και Αναπληρώτρια Επιστημονική Διευθύντρια της κλινικής Cosmetic Derma Medicine, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, με ποιες μεθόδους μπορούμε να απαλλαγούμε από το πρόβλημα της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.
                                
Τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αναζητούν λίγους μήνες πριν το καλοκαίρι οι γυναίκες αλλά και οι άντρες που επιθυμούν να εξαφανίσουν το τοπικό πάχος και να αποκτήσουν ένα πιο καλλίγραμμο σώμα. Οι τεχνικές κατά του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας είναι οι πλέον ελάχιστα τραυματικές και ανώδυνες και χαρίζουν ένα σφριγηλό κορμί με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας. Όπως μας εξηγεί η  Δρ Μάμαλη, οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για κομψό και σμιλεμένο σώμα είναι οι εξής:
        
To Laser Smart Lipo
                       
To Laser Smartlipo είναι η πιο σύγχρονη τεχνική λιπόλυσης και λιπογλυπτικής σώματος. Είναι ιδανική για σημεία που συσσωρεύουν τοπικό λίπος όπως οι γλουτοί, το εσωτερικό των μηρών, τα γόνατα, η κοιλιά και οι βραχίονες, από τα οποία δυσκολευόμαστε να απαλλαγούμε ακόμη και αν ακολουθούμε αυστηρή δίαιτα και έντονη φυσική άσκηση.
        
Θεωρείται μια νέα, ασφαλής και ελάχιστα επεμβατική μέθοδος καταπολέμησης του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας, που λιώνει το λίπος, δημιουργεί νέο κολλαγόνο και ελαστίνη προκαλώντας έτσι σύσφιγξη του δέρματος στις περιοχές που έχει εφαρμοστεί. Ολοκληρώνεται σε μία με δύο ώρες και ο ασθενής μπορεί αμέσως να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες καθώς δεν είναι καθόλου επεμβατική, δεν αφήνει ουλές και είναι ανώδυνη. Όπως μας εξηγεί η Δρ Μάμαλη, με την τεχνική αυτή το laser εισέρχεται στα βαθιά στρώματα κάτω από την επιδερμίδα και λιώνει το λίπος, χωρίς να καταστρέφει τους γύρω ιστούς. Με τη laser λιπόλυση οι γραμμές του σώματος βελτιώνονται αισθητά και τα αποτελέσματα είναι ορατά από την 1η εβδομάδα μετά τη θεραπεία.
        

   
Η Δρ Μάμαλη μας ενημερώνει ότι η Cosmetic Derma Medicine είναι από τα λίγα κέντρα που χρησιμοποιούν και τις δύο τεχνικές της μεσοθεραπείας (ενέσιμη και μη) καθώς και ειδικά πολύ δραστικά διαλύματα. Η θεραπεία εφαρμόζεται αποκλειστικά  από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με απόλυτη ασφάλεια και άριστα αποτελέσματα.
        
Μεσοθεραπεία λιπόλυσης
                       

Η μεσοθεραπεία λιπόλυσης είναι η έγχυση ουσιών στον υποδόριο ιστό, όπως το δεοξυχολικό οξύ και η φωσφατιδυλοχολίνη, μια πολύ διάσημη λιπολυτική ουσία. Οι ουσίες αυτές σπάνε τη μεμβράνη των λιποκυττάρων και το περιεχόμενό τους αποβάλλεται από τον οργανισμό με αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να πεθαίνουν και η περιοχή είναι σμιλεμένη, χωρίς περιττό λίπος. Όπως μας εξηγεί η Δρ Μάμαλη, υπάρχουν 2 διαφορετικές μέθοδοι μεσοθεραπείας, η κλασική ενέσιμη μέθοδος, η οποία γίνεται με μικροσκοπικές βελονίτσες στα σημεία που θέλουμε, και η μεσοθεραπεία χωρίς ενέσεις για τους ασθενείς οι οποίοι είναι πιο ευαίσθητοι στον πόνο.
        
Θεωρείται ως μια από τις καλύτερες μεθόδους της αισθητικής ιατρικής για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας αλλά και άλλων αισθητικών προβλημάτων όπως δερματική χαλάρωση, ρυτίδες, τριχόπτωση, γήρανση του δέρματος, κλπ. Τα αποτελέσματά της είναι εντυπωσιακά και ορατά από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες.
        
Δρ Κωνσταντίνα Μάμαλη
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Αναπληρώτρια Επιστημονική Διευθύντρια του
Τμήματος Δερματολογίας και Λέιζερ του
Κέντρου Δερματολογίας Cosmetic Derma Medicine

www.cosmeticdermamedicine.gr
                       
Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline