Η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, τ. Επιστημονικός Συνεργάτης «Νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός», εξηγεί στο Υγείαonline.gr, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού κάνετε το αναίμακτο λίφτινγκ -σε πρόσωπο ή σώμα- με τα νήματα PDO.
        
Είναι αναίμακτο, ανώδυνο, δεν απαιτεί τομές και ράμματα. Το λίφτινγκ με τα νήματα PDO είναι η τελευταία τάση στις μη χειρουργικές θεραπείες για το πρόσωπο και το σώμα. Η δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του κέντρου δερματολογίας Cosmetic Derma Medicine εξηγεί στο Υγείαonline.gr όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. αποτέλεσμα.
        
1. Ανορθώνουν και δύσκολα σημεία: Στο λίφτινγκ με νήματα PDO, τα τελευταία εισάγονται κάτω από το δέρμα της περιοχής που έχει χαλάρωση σε πρόσωπο (οβάλ προσώπου, βλέφαρα, χείλη), λαιμό, μπράτσα, στήθος, κοιλιά, γλουτούς, μηρούς, γόνατα.  Αν θέλετε να ανορθώσετε δύσκολα σημεία, όπως τις ζάρες γύρω από τα γόνατα, το λίφτινγκ με τα νήματα PDO είναι ιδανικό, γιατί κυκλοφορούν και σε μικρό μέγεθος.
       
2. Το υλικό είναι απορροφήσιμο και ασφαλές: «Στα νήματα νέας γενιάς το υλικό είναι από πολυδιοξανόνη. Έχει χρησιμοποιηθεί επί δεκαετίες σε επεμβάσεις καρδιάς και εφαρμόζεται και στα τραύματα. Έχει περάσει, δηλαδή, τα απαραίτητα τεστ ασφαλείας. Επιπλέον τα νήματα είναι απορροφήσιμα, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες επιπλοκών» επισημαίνει η Δρ Τσιατούρα.
        
3. Συνδυάστε τα με αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP: Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει μακροχρόνιο αποτέλεσμα και βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος. Τα νήματα προκαλούν τη γένεση νέου κολλαγόνου και ελαστίνης χαρίζοντας σφριγηλότητα. Από την άλλη, η αυτόλογη μεσοθεραπεία συνδυαστικά δημιουργεί νεοαγγειογένεση. Το δέρμα επομένως είναι ελαστικό και εμφανώς πιο νεανικό.
        

   
Δείτε πως γίνεται το λίφτινγκ με νήματα εδώ
        
4. Προσέξτε τον χρόνο αποθεραπείας: Μπορεί το λίφτινγκ με τα νήματα να είναι ανώδυνο και αναίμακτο και να είστε σε θέση να επιστρέψετε αμέσως μετά στις δραστηριότητές σας, αλλά πρέπει να προσέχετε. Είναι σημαντική η αποφυγή γυμναστικής για 15 μέρες. Επίσης αποφύγετε το μασάζ στην περιοχή αλλά και τη σάουνα τουλάχιστο για 1 εβδομάδα μετά τη διαδικασία.
        
5. Δουλέψτε κι εσείς για το καλό αποτέλεσμα: Η δράση των νημάτων είναι κατά μέσο όρο 1,5 χρόνος. Τα νήματα απορροφώνται σταδιακά αλλά η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος του ασθενή καθώς και τον τρόπο ζωής του.
    
Δρ. Αμαλία Τσιατούρα
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Cosmetic Derma Medicine
τ. Επιστημονικός Συνεργάτης "Νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός"

www.cosmeticdermamedicine.gr

    
Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline