Η Άννα-Λουΐζα Χαλιάσου, Ιατρός, Διαβητολογικού Κέντρου Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Επίκουρος Καθηγητής, Διαβητολογικού Κέντρου Πανεπιστημίου Αθηνών, εξηγούν στο Υγείαonline.gr, τη σημαντική επίδραση της σόγιας στη διάθεσή μας.
Η Dr. Μαρία Ψωμά MD, PhD, DU, Ιατρός - Βιοπαθολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Μεταπτυχιακό στην "Ιατρική και Χειρουργική της Παχυσαρκίας" στην Ιατρική Σχόλη Πανεπιστημίου Παρισιού (PARIS VI), εξηγεί στο Υγείαonline.gr, πως η δύναμη των μπαχαρικών μπορεί να μας κάνει πιο αδύνατους.
H Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc, MBA, SRD, παρουσιάζει στο Υγείαonline.gr, ένα πρακτικό οδηγό διατροφικής επιβίωσης για όσους περνούν πολλές ώρες στη δουλειά τους.
Η Δήμητρα Ξενάκη, Χημικός, M.Sc., PHD Δομικής Χημείας Τροφίμων και η Θεοδώρα Δημουλά, Τεχνολόγος Τροφίμων, εξηγούν στο Υγείαonline.gr, ποια είναι τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας το τσάι.
H Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc, MBA, SRD, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, τι είναι η δίαιτα DASH που μπορεί να βελτιώσει την υγεία μας και να ελαττώσει την αρτηριακή μας πίεση.
H Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc, MBA, SRD, προτείνει στο Υγείαonline.gr, 3 γευστικές χορτοφαγικές συνταγές, γιατί το νόστιμο φαγητό δεν είναι μόνο το κρέας.
Η Δήμητρα Ξενάκη, Χημικός, M.Sc., PHD Δομικής Χημείας Τροφίμων και η Βίκυ Γαλαυτή, Τεχνολόγος Τροφίμων, εξηγούν στο Υγείαonline.gr, ποιες είναι οι 7 προστατευτικές ιδιότητες που προσφέρει στον οργανισμό μας το μύρτιλο.
H Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc, MBA, SRD, υπεύθυνη του Επιστημονικού Διαιτολογικού Κέντρου "Σώμα Υγιές" εξηγεί στο Υγείαonline.gr, την σημαντική αξία του καρπουζιού στη διατροφή μας.
Η Dr. Αναστασία Μοσχοβάκη, Ιατρός Ειδική Παθολόγος, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, τι είναι η τροφική δυσανεξία και ποιες τροφές θα πρέπει να αποφεύγουμε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.
Η Δήμητρα Ξενάκη, Χημικός, M.Sc., PHD Δομικής Χημείας Τροφίμων και η Βίκυ Γαλαυτή, Τεχνολόγος Τροφίμων, εξηγούν στο Υγείαonline.gr, ποιες είναι οι θεραπευτικές ιδιότητες που προσφέρει στον οργανισμό μας η αλόη.
H Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc, MBA, SRD, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, ποιες τροφές λειτουργούν στον οργανισμό μας ως "ασπίδα" προστασίας κατά του καρκίνου.
Η Δήμητρα Ξενάκη, Χημικός, M.Sc., PHD Δομικής Χημείας Τροφίμων και η Βίκυ Γαλαυτή, Τεχνολόγος Τροφίμων, εξηγούν στο Υγείαonline.gr, ποια είναι τα 6 τρόφιμα που βοηθούν στη πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ.
H Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc, MBA, SRD, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, γιατί είναι σημαντική η διατροφή μετά την άσκηση.
Η Dr. Αναστασία Μοσχοβάκη, Ιατρός Ειδική Παθολόγος, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, ποιες είναι οι παρενέργειες από την αλόγιστη χρήση των φαρμάκων για το αδυνάτισμα.
Ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου MSc, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Επιστημονικός Διευθυντής της Νutrimed, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, τι μπορούμε να κάνουμε για χάσουμε τα περιττά κιλά των διακοπών του Πάσχα.
Η Dr. Αναστασία Μοσχοβάκη, Ιατρός Ειδική Παθολόγος, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, τα δυσμενή αποτελέσματα της απότομης μετάβασης από τη νηστεία στην κρεοφαγία, καθώς και τρόπους πρόληψης/αντιμετώπισης για την περίοδο του Πάσχα από τις διάφορες διατροφικές καταχρήσεις.
Η Χρυσάνθη Π. Βλαχάκη MSc, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, τι πρέπει να προσέξουμε στην διατροφή μας στις γιορτινές ημέρες του Πάσχα.
Η Dr. Αναστασία Μοσχοβάκη, Ιατρός Ειδική Παθολόγος, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, τι είναι η τροφική δυσανεξία και ποιες είναι οι πιο κοινές περιπτώσεις δυσανεξίας σε τρόφιμα.
Η Μεγάλη Σαρακοστή ξεκινά τη Καθαρή Δευτέρα. Ο εορτασμός της Καθαρής Δευτέρας είναι μια ευκαιρία για τον οργανισμό μας όχι μόνο να αποτοξινωθεί από το κρέας, τις σάλτσες και τα λιπαρά γλυκά αλλά και να επωφεληθεί της ευεργετικής δράσης των νηστίσιμων λιχουδιών που η παράδοση μας επιβάλλει την ημέρα αυτή.
H Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc, MBA, SRD, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, πως μπορούμε να διαχειριστούμε σωστά, με απλά διατροφικά βήματα, το έθιμο της κρεατοφαγίας με τα εδέσματα που θα υπάρχουν στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης.