• Αρχική
  • Online Διάγνωση
  • Συχνά Συμπτώματα

Εισαγωγή
Η διάρροια είναι πολύ συνηθισμένο σύμπτωμα. Όλοι έχουν εμπειρία μιας κρίσης οξείας διάρροιας. Αν και πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι η διάρροια ‘είναι κάτι που έφαγες’ (δηλαδή τροφική δηλητηρίαση), αυτή περισσότερο συχνά είναι λοιμώδης (συνήθως από ένα γαστρεντερικό ιό) καθώς και παρασιτική κατάσταση όπως η γιαρδία ή το κρυπτοσπορίδιο. Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες πιθανές αιτίες διάρροιας. Είναι εκπληκτικό ότι ακόμα και η δυσκοιλιότητα ή η απόφραξη κοπράνων μπορεί να προκαλέσουν διάρροια ή ακράτεια κοπράνων καθώς περνούν μόνο υδαρή κόπρανα γύρω από την απόφραξη. Η διάρροια μπορεί να είναι ένδειξη σοβαρής κατάστασης και μπορεί και η ίδια να είναι επικίνδυνη αν οδηγήσει σε αφυδάτωση. Να ζητάτε πάντα έγκαιρη επαγγελματική ιατρική συμβουλή για κάθε διάρροια ή σχετικά συμπτώματα.
Χρόνια διάρροια είναι ένας ιατρικός όρος για επαναλαμβανόμενες κρίσεις διάρροιας για παρατεταμένο χρονικό διάστημα και όχι για βαριά διάρροια όπως χρησιμοποιείται συχνά. Και η χρόνια διάρροια είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να είναι ένδειξη σοβαρής ιατρικής κατάστασης.
Είναι σημαντικό να ξεχωρίζουμε την αληθινή ‘διάρροια΄(διαφόρων βαθμών μαλακά κόπρανα) από την ακράτεια κοπράνων που είναι αδυναμία ελέγχου πρόληψης της κένωσης. Μερικοί άνθρωποι μιλούν για ‘διάρροια’ όταν στην πραγματικότητα πρόκειται για ακράτεια κοπράνων. Σε πολλές περιπτώσεις οξείας διάρροιας, αυτή θα προκαλέσει (προσωρινή) ακράτεια κοπράνων αλλά καμιά φορά είναι εντελώς διαφορετικά προβλήματα.

Επικοινωνήστε με τους Γιατρούς του Υγεία online

Αιτίες Διάρροιας: Οι παρακάτω ιατρικές καταστάσεις είναι μερικές από τις πιθανές αιτίες της διάρροιας. Είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλες αιτίες γι’ αυτό ρωτήστε το γιατρό σας για τα συμπτώματά σας. •    Μερικές κοινές αιτίες οξείας διάρροιας
o    Γαστρεντερικός ιός
o    Ταξιδιωτική διάρροια
o    Τροφική δηλητηρίαση
o    Παρασιτική λοίμωξη
o    Γιαρδία
o    Κρυπτοσπορίδιο •    Στις απλές αιτίες για διάρροια περιλαμβάνονται:
o    Ανησυχία
o    Στρες
o    Υπερβολική δόση καθαρτικών

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους Γιατρούς του Υγεία online