• Αρχική
  • Online Διάγνωση
  • Παιδικά Συμπτώματα

Εισαγωγή Πυρετός συνήθως σημαίνει ότι το σώμα ανέβασε την θερμοκρασία του για να καταπολεμήσει μια λοίμωξη ή άλλη κατάσταση. Οι πιο συνηθισμένες αιτίες είναι οι μεταδοτικοί ιοί όπως εκείνοι του κρυολογήματος ή της γρίπης. Στις πιθανότητες περιλαμβάνονται επίσης οι γαστρεντερίτιδα, ηπατίτιδα, ιγμορίτιδα, αμυγδαλίτιδα, μέση ωτίτιδα, ουρολοιμώξεις, ιλαρά, ερυθρά, προστατίτιδα, μονοπυρήνωση, οδοντικά αποστήματα, φυματίωση και αντίδραση στα φάρμακα. Στις πιο συνηθισμένες αιτίες πυρετού στα παιδιά περιλαμβάνονται το κρυολόγημα, η γρίπη, η μέση ωτίτιδα, η λοίμωξη λαιμού, οι ουρολοιμώξεις ή η ερυθρά, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις. Λιγότερο συνηθισμένα πυρετός μπορεί να προκληθεί από εξαιρετικά σοβαρές καταστάσεις όπως η μηνιγγίτιδα, η μηνιγγοκοκκική νόσος και άλλες.
Χρόνιες περιπτώσεις χαμηλού πυρετού μπορεί να είναι ένδειξη διαφόρων καταστάσεων. Μερικές πιθανότητες είναι η ηπατίτιδα, η φυματίωση, το λέμφωμα και αντιδράσεις σε φάρμακα (ο λεγόμενος πυρετός φαρμάκων). Όμως υπάρχουν πολλές άλλες πιθανότητες και υπάρχει μια μακρά λίστα καταστάσεων με τον πυρετό σαν σύμπτωμα.

Επικοινωνήστε με τους Γιατρούς του Υγεία online

Αιτίες Πυρετού: Οι παρακάτω ιατρικές καταστάσεις είναι μερικές από τις πιθανές αιτίες του πυρετού. Είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλες αιτίες γι’ αυτό ρωτήστε το γιατρό σας για τα συμπτώματά σας.
Πολυάριθμες καταστάσεις μπορεί να προκαλέσουν πυρετό συμπεριλαμβανόμενων λοιμώξεων ή παθήσεων ολόκληρου του σώματος ή σχεδόν κάθε οργάνου ή σημείου του σώματος . •    Λοιμώξεις
o    Κοινό κρυολόγημα
o    Γρίπη
o    Ιοί
o    Λοίμωξη άνω αναπνευστικής οδού
o    Λοιμώξεις στήθους
o    Ωτίτιδες
o    Μονοπυρήνωση
o    Μηνιγγίτιδα
o    Οξεία Βρογχίτιδα
o    Φυματίωση
o    Ουρολοίμωξη
o    Μαστίτιδα
o    Αμυγδαλίτιδα
o    Ροδάνθη
o    Πνευμονία
o    Ανεμοβλογιά
o    Ιλαρά
o    Ερυθρά
o    Παρωτίτιδα
o    Σκαρλατίνα
o    Οξεία σκωληκοειδίτιδα
o    Τύφος
o    Τροπική νόσος – ειδικά αν ταξιδέψατε πρόσφατα σε τροπική χώρα.
o    Ίωση
o    Ελονοσία
o    Τυφοειδής πυρετός
o    Χρόνιες λοιμώξεις – μερικές μπορεί να προκαλέσουν επαναλαμβανόμενο πυρετό.
o    Οξεία νεφρίτιδα

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους Γιατρούς του Υγεία online