• Αρχική
  • Online Διάγνωση
  • Ανδρικά Συμπτώματα
Εισαγωγή
Σχεδόν όλοι παθαίνουν περιστασιακά πονοκεφάλους που είναι συνήθως αβλαβείς. Από το άλλο μέρος όμως ο πονοκέφαλος είναι σύμπτωμα πολλών καταστάσεων που κυμαίνονται από απλό κρυολόγημα, γρίπη ή οινοποσία, μέχρι πολύ βαριές καταστάσεις όπως η μηνιγγίτιδα, το εγκεφαλικό ή ένας όγκος στον εγκέφαλο. Λόγω του φάσματος των πιθανών αιτιών η σωστή διάγνωση είναι πολύ σημαντική.
Ο ξαφνικός πονοκέφαλος εξαρτάται από τι εννοούμε με το ‘ξαφνικός’ και μπορεί να είναι ένδειξη μερικών εξαιρετικά σοβαρών καταστάσεων αν η έναρξή του είναι γρήγορη, βαριά ή φαίνεται ασυνήθιστη. Ένας πονοκέφαλος που έρχεται λογικά αργά όπως κατά την απογευματινή δουλειά πιθανότατα είναι κοινός πονοκέφαλος ή πονοκέφαλος έντασης. Όμως ένας πολύ γρήγορος πονοκέφαλος, ιδιαίτερα ένας πολύ έντονος, μπορεί να είναι πολύ σοβαρή κατάσταση όπως εγκεφαλικό ανεύρυσμα ή άλλο πρόβλημα του εγκεφάλου. Όμως εκπληκτικά συνηθισμένος αλλά όχι πολύ γνωστός είναι ο σεξουαλικός πονοκέφαλος, από σεξουαλική εξάντληση, που μπορεί να εμφανιστεί πολύ γρήγορα. Αιφνίδιος και έντονος πονοκέφαλος μπορεί επίσης να είναι ένδειξη επικίνδυνων καταστάσεων (π.χ. μηνιγγίτιδα, εγκεφαλικό). Ζητείστε αμέσως ιατρική βοήθεια για επίμονο πονοκέφαλο, δυνατό πονοκέφαλο, πονοκέφαλο που δεν αντιδρά σε φάρμακα ή ‘τον χειρότερο πονοκέφαλο που είχα ποτέ’. Ένας δυνατός πονοκέφαλος που σας ξυπνάει τη νύχτα ή που τον έχετε όταν ξυπνάτε το πρωί μπορεί να είναι ένδειξη βαριάς εγκεφαλικής κατάστασης που μπορεί να συνέβη στην διάρκεια του ύπνου. Αν έχετε αμφιβολία ζητήστε αμέσως επαγγελματική ιατρική βοήθεια. Ο ξαφνικός πονοκέφαλος μπορεί επίσης να είναι η πρώτη περίπτωση χρόνιου πονοκεφάλου που προκαλείται από διάφορες αιτίες.
Χρόνιος πονοκέφαλος προσβάλει εκατομμύρια ανθρώπους. Υπάρχουν πολλοί χρόνιοι πονοκέφαλοι όπως η ημικρανία, η ομάδα πονοκεφάλων ή ο πονοκέφαλος έντασης. Χρόνιος πονοκέφαλος μπορεί επίσης να συμβεί λόγω διαφόρων καταστάσεων, φαρμάκων και τοξινών. Επικοινωνήστε με τους Γιατρούς του Υγεία online Συμπτώματα Πονοκεφάλου
•    Σύγχυση
•    Προβλήματα μνήμης
•    Προβλήματα όρασης Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους Γιατρούς του Υγεία online