altΑυτοί οι εισβολείς είναι επιθετικά ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’ οικογενειών  που ανήκουν στις Parasitiformes. Πολλά από αυτά είδη είναι παρασιτικά, (περίπου τα μισά από τα 10.000 γνωστά είδη στην υπόταξη Mesostigmata), πολλά όμως δεν είναι παρασιτικά αλλά είναι σε ‘‘ελεύθερη διαβίωση’’ και δρουν ως ‘‘επιθετικοί εισβολείς’’, ζουν σχετικά μόνιμα υπό συνθήκες με υψηλή υγρασία, πολλά δε από αυτά μπορούν να βρεθούν σε οποιοδήποτε δείγμα υγρού εδάφους, χαλιά με υγρασία- μούχλα, μύκητες, φωλιές της οικιακής σκόνης, αλλά και σε δείγμα υγρού τοίχου, έδαφος με σκουπίδια, σαπισμένα ξύλα, κοπριά κλπ.

  Υπάρχουν πάνω από 12.000 περιγραφόμενα είδη Parasitiformes, με συνολική εκτίμηση να  είναι μεταξύ 100.000 και 200.000 είδη, μια οικογένεια ακάρεων τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του συνόλου που περιγράφονται ως Mesostigmata, χρησιμοποιείται δε με μεγάλη επιτυχία και για βιολογικό έλεγχο.

  Οι περισσότεροι μύκητες αναπτύσσονται εκεί όπου η υγρασία και η θερμοκρασία είναι επαρκής για να  καταναλώνουν οργανική ύλη διασπώντας βιομηχανικά υλικά κτιρίων, ώστε να γίνονται παθογόνοι για τον άνθρωπο και τα ζώα. Πολλά είδη μπορεί παράγουν βιοδραστικες ενώσεις που ονομάζονται μυκοτοξίνες, ουσίες που παράγονται από ορισμένα είδη μυκήτων, όπως τα αλκαλοειδή και πολυκετίδια, τοξικά για τον άνθρωπο και τα ζώα.

  Οι καταναλωτές δεν πρέπει να πανικοβάλλονται αλλά ούτε να χρησιμοποιούν βιοκτόνα η όποια δραστική ουσία για να τα εξοντώσουν. Η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων πρέπει να αντιμετωπίζεται με ηρεμία , συμβουλευτική ενημέρωση και διάγνωση από επιστήμονα διαγνώστη. Εδώ θα επαναλάβω για την σημαντικότητα του επιστήμονα διαγνώστη και την απαραίτητη συμβολή του προς τους πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα,  δηλαδή ένας επιπλέον λόγος  που οι Επιστήμονες πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα.

  Ενημερωθείτε πριν δώσετε τα χαλιά σας για πλύσιμο. Οι ‘‘μειωμένες τιμές’’ κοστίζουν ποιο ακριβά

  Μετά την ενημέρωση οι καταναλωτές θα γνωρίζουν ότι η Επαγγελματική απορρύπανση προσφέρει πολλαπλά οφέλη στο χαλί και στην υγεία, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και ‘‘ψαγμένοι’’ διότι μέσα στις μειωμένες τιμές, μπορεί να κρύβονται μύκητες με βιοδραστικες ενώσεις και μυκοτοξίνες.  Θα πρέπει να αναλάβουν δράση, για την Υγιεινή της Ανοιξιάτικης Καθαριότητας, δίνοντας μεγάλη προσοχή στα νέα προϊόντα και υπηρεσίες, που εφαρμόζονται στον “βωμό” του Green & Clean Services. alt Όλοι γνωρίζουμε για τις οικονομικές δυσκολίες της κρίσης, γι΄ αυτό οι καταναλωτές για να προστατεύσουν την υγειά τους, πρέπει να προσφέρουν σε όλα τα χαλιά τους μια στοιχειώδη Επαγγελματική απορρύπανση, στο μισό κόστος ενός πλυσίματος και για οικονομία να τα πλύνουν μετά από 2-3 χρονιά, γνωρίζοντας ότι ένας χρωστικός λακές δεν είναι επικίνδυνος για την υγειά τους.

  Επαγγελματική απορρύπανση με την διασφάλιση ενός οικονομικά καλύτερου τρόπο ζωής,  ή ‘‘Μειωμένες τιμές’’ αναμφιβόλου ποιοτικής διασφάλισης που κοστίζουν ποιο ακριβά;

  Εμείς με τις συνεχόμενες προσπάθειες μέσα από το cleaningnews.gr, προσπαθούμε να βοηθήσουμε  στην πληρέστερη ενημέρωση, αλλά και όταν στέλνετε τα θέματα σας με όλες τις λεπτομέρειες στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή καλώντας είτε στο 2104829839, 6932245887, με στόχο την διασφάλιση για ένα οικονομικά καλύτερο τρόπο ζωής.

  ●   Green Services Home Solutions Cleaning.” Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης και Εξυγίανσης ●   Δείτε εδώ ένα ενημερωτικό βίντεο με θέμα τον καθαρισμό των χαλιών

  Πηγή: Cleaningnews.gr

  Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline