ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ
  ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ B’ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΜΥΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

   

  O Δρ Στέλιος Δωρής γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Ιουλίου του 1959. Το 1977, μετά από Πανελλήνιες Εξετάσεις, έγινε δεκτός στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1984 με βαθμό "λίαν καλώς".

  Ειδικεύτηκε στην Νευρολογία (1988-1992) στην Νευρολογική Κλινική του KAT και εν συνεχεία στην Α' Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αιγινήτειο Νοσοκομείο).

  Μετά την λήψη του τίτλου ειδικότητας της Νευρολογίας, παρέμεινε εργαζόμενος στην Α' Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική μέχρι τον Ιούνιο του 2001, ως νευρολόγος.

  Ασχολήθηκε με την Κλινική Νευροφυσιολογία πριν, κατά και μετά το πέρας της ειδίκευσης του, και είναι εξαίρετος γνώστης της Ηλεκτρομυογραφίας και των Προκλητών Δυναμικών (οπτικών, στελεχιαίων ακουστικών και σωματοαισθητικών).  Έχει παρακολουθήσει τις εργασίες του Τμήματος Κλινικής Νευροφυσιολογίας του Νοσοκομείου ΚΑΤ, του Εργαστηρίου Ηλεκτρομυογραφίας και Σωματοαισθητικών Προκλητών Δυναμικών της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εργαστηρίου Προκλητών Δυναμικών του Καθολικού Πανεπιστημίου του Saint-Luc του Louvain (Βέλγιο) καθώς και του Εργαστηρίου Προκλητών Δυναμικών της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Παρισιού (νοσ. Pitie Salpetriere).

  Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών από τις 12.12.1995 με βαθμό "Αριστα" (Θέμα Διδακτορικής Διατριβής: Ηλεκτρομυογραφική μελέτη ασθενών με παλαιά πάρεση προσωπικού νεύρου που εξελίχθηκε σε κλινική αποκατάσταση ή συν-κινησίες. Ηλεκτροκλινική συσχέτιση).

  Παράλληλα, από το 1992 μέχρι και το 1999 ήταν υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ηλεκτρομυογραφίας και Προκλητών Δυναμικών του Γενικού Ερευνητικού και Θεραπευτικού Ινστιτούτου Αθηνών "Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ". Επίσης, από το 1996 μέχρι το 2001 ήταν υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ηλεκτρομυογραφίας του Διαγνωστικού Κέντρου EUROMEDICA (παράρτημα Κηφισιάς).

  Από το 2001 μέχρι και το 2004 εργάσθηκε στην Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, ως νευρολόγος, έχοντας παράλληλα και την ευθύνη του Εργαστηρίου Κλινικής Νευροφυσιολογίας του νοσοκομείου.

  Από τον Νοέμβριο του 2004 μέχρι και σήμερα είναι Διευθυντής της B’ Νευρολογικής Κλινικής και του Εργαστηρίου Ηλεκτρομυογραφίας και Προκλητών Δυναμικών της Ευρωκλινικής Αθηνών.

  Από την θητεία του στην Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική, στην Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και στην Νευρολογική Κλινική της Ευρωκλινικής Αθηνών, πέραν της τεράστιας εμπειρίας και ικανότητας του στην Κλινική Νευροφυσιολογία, έχει ασχοληθεί διεξοδικά με όλα νευρολογικά νοσήματα και ιδιαίτερα την Σκλήρυνση κατά Πλάκας και τις παθήσεις του περιφερικού νευρικού συστήματος.

  Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά.

  Το συγγραφικό και επιστημονικό του έργο μέχρι σήμερα αποτελείται από:

  1.  Την Διδακτορική του Διατριβή
  2.  "Τα προκλητά δυναμικά και η συμβολή τους στην διερεύνηση της ΣΚΠ". Τριανταφύλλου ΝΙ, Δωρής Σ. Από: Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Σφάγγος Κ, Τριανταφύλλου ΝΙ:123-137. Εκδ. Γαβαλάς, Αθήνα 2001.
  3.  Σαράντα μία (41) δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις, ξενόγλωσσες και ελληνικές.
  4.  Ομιλίες σε αρκετά συνέδρια και σεμινάρια Νευρολογίας.

  Στοιχεία επικοινωνίας:

  Δρ Στέλιος Μ. Δωρής
  Ιατρός Νευρολόγος
  Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
  Διευθυντής της B’ Νευρολογικής Κλινικής
  και του Εργαστηρίου Ηλεκτρομυογραφίας και
  Προκλητών Δυναμικών της Ευρωκλινικής Αθηνών
  Διονυσίου Αιγινήτου 4, ΤΚ 11528 Αθήνα
  Τηλ. 2107249292 - Κιν. 6947433323

  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  web-site: www.nevrologos.gr