Ορισμός
Οι μυαλγίες είναι συνήθεις και μπορεί να αφορούν περισσότερους από έναν μύες. Η μυαλγία μπορεί να αφορά συνδέσμους, τένοντες και την περιτονία, του μαλακούς ιστούς που συνδέουν μύες, οστά και όργανα.
Τα συμπτώματα μυαλγίας εμφανίζονται σχεδόν σε οκτώ από τους δέκα ανθρώπους σε κάποιο βαθμό ή άλλο στις ζωές τους. Αυτά τα συμπτώματα θα μπορούσαν να είναι μανιώδη, αιχμηρά, και κατά περιόδους, χρόνιος. Η μυαλγία είναι συνήθως ένα αποτέλεσμα να δυσλειτουργήσει της σπονδυλικής στήλης λόγω της ζημίας στη σπονδυλική στήλη, τους συνδέσμους, τους δίσκους ή τους μυς. Τα συμπτώματα θα μπορούσαν να είναι δευτερεύοντα ή σημαντικά ανάλογα με την αιτία.
Τα συμπτώματα απεικονίζουν στις αιτίες
Οι διαφορετικοί αιτίες και οι όροι θα παρουσιάσουν τα ποικίλα συμπτώματα και τους διαφορετικούς βαθμούς έντασης. Είναι σημαντικό να ερωτηθεί ένας γιατρός σχετικά με οποιαδήποτε νέα ή μεταβαλλόμενα συμπτώματα πόνου. Μερικά από τα κοινά συμπτώματα είναι:
Πόνος
Ο πραγματικός πόνος μπορεί να είναι αιχμηρός ή θαμπός. Μπορεί να συγκεντρωθεί σε μια μικρή ή συγκεκριμένη περιοχή, να εντοπιστεί σε μια περιοχή της πλάτης, ή να διαδοθεί σε όλη μια μεγάλη περιοχή. Ο πόνος να είναι ακριβώς στην πλάτη ή μπορεί να ακτινοβολήσει στο λαιμό, το πρόσωπο, τα όπλα, τα πόδια, ή τους γλουτούς.
Τσούξιμο
Η συμμετοχή νεύρων προκαλεί συχνά ένα τσούζοντας αίσθημα. Αυτό είναι το πιό κοινότο στα τσιμπημένα αυχενικά νεύρα και την ισχυαλγία. Στην περίπτωση μιας τσιμπημένης αυχενικής ρίζας νεύρων, ο ασθενής θα αισθανθεί συχνά το τσούξιμο στα μπράτσα, τους καρπούς, ή τα χέρια. Πολλοί ασθενείς με την ισχυαλγία και άλλα χαμηλότερα σύνδρομα πόνου στην πλάτη δοκιμάζουν το τσούξιμο στους γλουτούς, τα πόδια, ή τα πόδια. Αυτή η τσούζοντας αίσθηση μπορεί να είναι ήπια ή αυστηρή.
Μούδιασμα
Το μούδιασμα είναι ένα πολύ scary σύμπτωμα που συνδέεται με πολλούς όρους πόνου στην πλάτη. Το συναίσθημα να εμφανιστεί στην πραγματική θέση του πόνου, αλλά συχνότερα ακτινοβολεί στα όπλα ή τα πόδια. Το μούδιασμα στα χέρια ή τα πόδια είναι κοινό στους σοβαρούς αυχενικούς και οσφυικούς όρους και μπορεί να είναι ένα σημάδι της αυστηρής συμμετοχής νεύρων.
Αδυναμία
Η μυϊκή αδυναμία είναι επίσης μια σχετικά κοινή παρενέργεια μερικών πίσω προβλημάτων. Η αδυναμία μπορεί να χτυπήσει την πλάτη, τα μπράτσα, τα πόδια, τα χέρια, ή τις ολόκληρες περιοχές, ανάλογα με τη θέση και τη δριμύτητα του ελλοχεύοντος όρου. Η αδυναμία είναι μια άλλη εκφοβίζοντας παρενέργεια της συμμετοχής νεύρων σε οποιοδήποτε αριθμό συνδρόμων πόνου στην πλάτη. Μπορείτε να ελαττώσετε τις δυσκολίες που προκαλούνται από τον πόνο στην πλάτη εάν αυτά τα συμπτώματα μυαλγίας εντοπίζονται εγκαίρως και αντιμετωπίζονται κατάλληλα. Η σωστή επεξεργασία και τα κατάλληλα επανορθωτικά μέτρα είναι πολύ σημαντικές.