ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
Διευθυντής της Α' Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Νοσ/μειου Παίδων "Η Αγ. Σοφία"

Ο Δρ. Θεόδωρος Ντόλατζας, γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1970. To 1976 έλαβε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής και το 1980 την ειδικότητα της Παιδοχειρουργικής, Εκπαιδεύτηκε στην χειρουργική και στην παιδοχειρουργική σε μεγάλα νοσοκομείο των Αθηνών (ΝΙΜΙΤΣ, Λαϊκό, Αγλαΐα Κυριακού, Αγία Σοφία), και μετεκπαιδεύτηκε στην Γερμανία (πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Steglitz Βερολίνου). Υπηρέτησε όλες τις βαθμίδες της Ιατρικής Ιεραρχίας και το 1992 έγινε Δ/ντης της Α1 Παιδοχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.
Ο Θ. Ντόλατζας είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1976, καθηγητής χειρουργικής στις Μ.Τ.Ε.Ν,Σ., εισηγητής κριτής Δ/ντών ΕΣΥ για την ειδικότητα της παιδοχειρουργικής. Είναι μέλος της Academy of Sciences της Νέας Υόρκης, μέλος του European board of Pediatric surgery, μέλος των κάτωθι εταιρειών: α) Ουρολογικής, β) Ανδρολογικής, γ) Χειρουργικής, και δ) Laser εταιρειών.
Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Καλλιτεχνών και γεν. Γραμματέας της UMAM (Διεθνής Ένωση Ιατρών Καλλιτεχνών), Είναι συγγραφέας και επιστημονικός και καλλιτεχνικός σύμβουλος πολλών ιατρικών και καλλιτεχνικών βιβλίων και περιοδικών. Έχει μόνιμη στήλη στο ιατρικό περιοδικό του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) «Ιατρικό Βήμα», Έχει γράψει 30 βιβλία αγωγής υγείας και έχει δημοσιεύσει ή ανακοινώσει πάνω από 700 επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει πάρει 6 βραβεία (Ελληνικά και διεθνή) και αναφέρεται σε λεξικά προσωπικοτήτων (who is Who). Με το συνολικό έργο του, ασχολείται συστηματικά ο τύπος και η τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την "ανανεωτική ιατρική" (ομιλίες, δημοσιεύσεις, παρουσιάσεις κ.ά.).
Τηλέφωνα Επικοινωνίας
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: 210 74.67.156
OIKIA: 210 77.73.270
FAX: 210 77.70.418
KINHTO: 694 47.54.891

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.dolatzas.gr