altΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΟΛΟΓΟΣ
ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Τόπος Γέννησης: Αθήνα

Διεύθυνση Εργασίας: Θηβών και Λεβαδείας - Γουδί Αθήνα ΤΚ 11527
Νοσοκομείο Παίδων Π. και Α. Κυριακού
Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Β' Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών
Τηλέφωνα: 2132009198, 2132009186 Fax: 2132009361
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
web-site: www.dr-thomaidis.info

ΣΠΟΥΔΕΣ - ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΣΗ Μαράσλειο Γυμνάσιο θηλέων Αθηνών.
Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχω την ειδικότητα του Παιδιάτρου και τον τίτλο του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με "Αριστα" από το 1988.
Μετεκπαιδεύτηκα στην Mεγάλη Βρετανία (Institute of Child Health - London University) στον τομέα της Αναπτυξιακής Παιδιατρικής με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΩΝΑΣΗΣ".

Mετά την επιστροφή μου από την Αγγλία, οργάνωσα για πρώτη φορά στη χώρα μας, ΠΡΟΤΥΠΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ, του οποίου από τότε παραμένω υπεύθυνη, με αντικείμενο την εκτίμηση, διερεύνηση και αντιμετώπιση των παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.

Η λειτουργία και δραστηριότητα του Αναπτυξιακού αυτού Ιατρείου ευαισθητοποίησε ιδιαίτερα τους παιδιάτρους στην πρώιμη ανίχνευση των διαταραχών της ανάπτυξης καθώς και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.

Συμβολή μου στην προώθηση της Αναπτυξιακής Παιδιατρικής στη χώρα μας αποτελούν:

• Η προσαρμογή και στάθμιση στις ελληνικές συνθήκες της διεθνώς  αναγνωρισμένης Δοκιμασίας Λόγου Reynell, που ελέγχει με αντικειμενικό τρόπο τις γλωσσικές ικανότητες (κατανόηση - έκφραση - δομή λόγου) παιδιών ηλικίας 0-7 ετών. Η διαδικασία για την εφαρμογή της στην Ελλάδα έχει εγκριθεί, κατόπιν αιτήσεως, από το Βρετανικό Ερευνητικό Κέντρο έκδοσης της N.F.E.R - NELSON

• Η έκδοση Αναπτυξιακής Δοκιμασίας "Η ανάπτυξη του παιδιού" που ανιχνεύει έγκαιρα τις αποκλίσεις της ανάπτυξης από το φυσιολογικό σε προκαθορισμένες "Ηλικίες Κλειδιά" και επιτρέπει στο γενικό παιδίατρο την πρώιμη διάγνωση αναπτυξιακών διαταραχών. • Η προσαρμογή  στα Ελληνικά του Αμερικανικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Πρώιμης Παρέμβασης «Portage» που χρησιμοποιείται για την θεραπευτική παρέμβαση και αντιμετώπιση  παιδιών με Ειδικές Ανάγκες μέσα στην ίδια τους την Οικογένεια.

• Η δημιουργία πρότυπης Δοκιμασίας Ελέγχου της Σχολικής Ετοιμότητας «Α' ΤΕΣΤ» για την έγκαιρη πρόληψη των Μαθησιακών Δυσκολιών. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (5-6 χρόνων) λίγο πριν αρχίσουν την φοίτησή τους στην Α' Δημοτικού.

Αναγνώριση της συμβολής μου στον Τομέα της Αναπτυξιακής Παιδιατρικής αποτελεί η επιλογή μου ως αντιπροσώπου της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδικής Αναπηρίας (European Academy of Childhood Disability) από το 1993, καθώς και η συμμετοχή μου σε δύο Διευρωπαϊκές Συναντήσεις Εργασίας με θέμα το συντονισμό των υπηρεσιών υγείας για παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Ενωμένη Ευρώπη.

Προϊόν της ερευνητικής μου δράσης αποτελούν, 38 Ξενόγλωσσες και  Ελληνικές Δημοσιεύσεις, 86 Ανακοινώσεις σε Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια.

Υπήρξα προσκεκλημένη ομιλήτρια σε περισσότερες  από 50 επιστημονικές συναντήσεις, συμμετείχα στη συγγραφή 5 Επιστημονικών Βιβλίων και μου έχουν απονεμηθεί οι ακόλουθες τιμητικές διακρίσεις

• Υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος  "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ" το 1990.

• Βραβείο Προληπτικής Παιδιατρικής της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας το 1992 ,

• Βραβείο Τσαμπούλα Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας το 1993 και

• Χωρέμειο Έπαθλο Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας το 2004 • Βραβείο Προληπτικής Παιδιατρικής της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας το 2008

Επίσης έχω συμμετάσχει σε Διεθνή Ερευνητικά Προγράμματα, έχω εποπτεύσει την διενέργεια  Διδακτορικών Διατριβών ενώ παράλληλα μετέχω ενεργά  από το 1985 στην εκπαίδευση Τελειόφοιτων Φοιτητών της Ιατρικής και βεβαίως των Ειδικευομένων Ιατρών στην Παιδιατρική στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού.

Σήμερα είμαι υπεύθυνη της Μονάδας Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών που λειτουργεί στο Νοσοκομείο Παίδων Π & Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ στην Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών.