ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
τ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

    
H Μελίνα Σηφακάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε με Άριστα από την Ελληνογαλλική σχολή Πειραιώς "Jeanne d’ Arc" και το 2000 εισήχθη στο τμήμα επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
    
Μετά την απόκτηση του πτυχίου της το 2004 συνέχισε τις σπουδές της στο ίδιο πανεπιστήμιο λαμβάνοντας το 2007 μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης εφαρμοσμένης Διαιτολογίας - Διατροφής με επίδοση Άριστα.
    
Επαγγελματική Εμπειρία: 
    
Η επαγγελματική της δραστηριότητα ξεκίνησε την άνοιξη του 2005 όταν εργάστηκε ως κλινικός διαιτολόγος στο ιατρείο παχυσαρκίας και σακχαρώδους διαβήτη του ενδοκρινολογικού τμήματος στον νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός (ΝΕΕΣ - Κοργιαλένειο-Μπενάκειο).
    
Από τον Οκτώβριο του 2005 έως τον Ιούνιο του 2009 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε διάφορα νοσοκομεία (Αττικόν, Θριάσιο, ΝΕΕΣ) με αντικείμενο τη κλινική εκπαίδευση φοιτητών σε καρδιολογικά, νεφρολογικά και γαστρεντερολογικά περιστατικά.
    
Το 2006 συνεργάστηκε με την Α’ Καρδιοχειρουργική Κλινική του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου όπου πραγματοποιήθηκε μελέτη με αντικείμενο τη διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών ασθενών με στεφανιαία νόσο.
    
Από το 2007 διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στο Κερατσίνι εξυπηρετώντας άτομα της ευρύτερης περιοχής (Πειραιάς, Νίκαια, Κορυδαλλός, Σαλαμίνα, Πέραμα, Αιγάλεω, Χαϊδάρι)
    
Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.
    
Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων σχετικά με τη διατροφή και την υγεία ενώ τμήμα του ερευνητικού της έργου έχει παρουσιαστεί με ανακοινώσεις (poster) σε ορισμένα από αυτά. Δίνει συχνά ομιλίες σε σχολεία και έχει συμμετάσχει ενεργά στις εβδομάδες διατροφής που διοργανώνονται από το Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων - Διατροφολόγων.
    
Παράλληλα αρθρογραφεί στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.
    
Στοιχεία επικοινωνίας:
    
Μελίνα Α. Σηφακάκη MSc
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
τ. Επιστημονικός Συνεργάτης
Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου
Μαρίας Κιουρί 24 (2ος όρ) ΤΚ 18756, Κερατσίνι
Τηλέφωνο & Fax: 2104633433
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.