Εκτύπωση
Κατηγορία: Βιογραφικά Ιατρών
Εμφανίσεις: 12364
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ,
ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

    
Ο Χάρης Γεωργακάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.  Είναι πτυχιούχος του Τμήματος  Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος τίτλου master ‘s στην Εφαρμοσμένη Διατροφή - Κλινική Διαιτολογία. Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με σημαντικά θέματα που αφορούν την Κλινική Διαιτολογία, την Παχυσαρκία παιδιών και ενηλίκων, την αθλητική διατροφή κ.α.
    
Όσον αφορά την επαγγελματική εμπειρία, απασχολήθηκε για ένα έτος ως διαιτολόγος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, στο κέντρο υγείας Μαρκοπούλου στο εξωτερικό διαβητολογικό ιατρείο και στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Ακολούθως εργάστηκε ως επιστημονικός υπεύθυνος του ιατρείου Παχυσαρκίας  γνωστού ιατρικού κέντρου. Σήμερα ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου σε προσωπικό του γραφείο. Παράλληλα, τελεί επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Διατροφής και Κλινικής Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με πλούσιο ερευνητικό και επιστημονικό έργο.
    
Επίσης, από το 2000 έως σήμερα τελεί επιστημονικός σύμβουλος σε θέματα διατροφής σε μεγάλες εταιρείες τροφίμων και φαρμακευτικές εταιρείες.
    
Θήτευσε για 4 χρόνια ως Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων, ενώ από το 2004 έως το 2007 βρισκόταν στη θέση του Προέδρου. Σήμερα κατέχει τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής και ως μέλος οργανωτικών επιτροπών σε σημαντικά συνέδρια και επιστημονικές εκδηλώσεις του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων σε συνεργασία με διάφορους φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού, ενώ αποτελεί και μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Λιπιδιολογίας και Αθηροσκλήρωσης και του Ελληνικού Ινστιτούτου Οστεοπόρωσης.
    
Έχει επίσης συμμετάσχει και συμμετέχει ως συνεργάτης σε τηλεοπτικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, ενώ αρθρογραφεί σε μεγάλα περιοδικά υγείας, ομορφιάς και εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας.
    
Στοιχεία Επικοινωνίας:
    
Χάρης Γεωργακάκης
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc
Επιστημονικός Συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής
Επιστημονικός Συνεργάτης Εργαστηρίου Διατροφής &
Κλινικής Διαιτολογίας, Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών
Ριζάρη 26, ΤΚ 11635 Αθήνα
Τηλέφωνο: 2107255644
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
web-site: www.eid.org.gr