Εκτύπωση
Κατηγορία: Βιογραφικά Ιατρών
Εμφανίσεις: 5131
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΒΟΝΝΗΣ
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΜΗΤΕΡΑ

Ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1975. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε με βαθμό «Λίαν Καλώς» το 1998. Μετά την εξάσκηση υπηρεσίας υπαίθρου στην Ιεράπετρα αποφάσισε να ασκήσει την ειδικότητα Γυναικολογίας-Μαιευτικής στη Γερμανία. Παράλληλα με την άσκηση ειδικότητας το χρονικό διάστημα 2000-2005 είχε την ευκαιρία να ολοκληρώσει τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Βόννης. Στα πλαίσια της διατριβής του σχετικά με τη συσχέτιση της ποιότητας των εμβρύων με τα πρωτόκόλλα διέγερσης που εφαρμόζονται στην εξωσωματική γονιμοποίηση, επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Yale και εργάστηκε ως επιστημονικός ερευνητής στο Εθνικό Ίδρυμα Υγείας (ΝΙΗ) των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής.

Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας ο Δρ. Ζερβομανωλάκης ανέλαβε το 2006 θέση επιμελητή στην Κλινική Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Πανεπιστημίου του Innsbruck στην Αυστρία και ασχολήθηκε με όλο το φάσμα περίθαλψης ζευγαριών με υπογονιμότητα και με όλες τις σύγχρονες μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης. Παράλληλα, ως υπεύθυνος της αυστριακής τράπεζας ιστών ωοθήκης για νεαρές γυναίκες με καρκίνο που επιθυμούν την απόκτηση παιδιών μετά το τέλος της θεραπείας, πραγματοποίησε το 2009 την πρώτη επαναμεταμόσχευση ιστών ωοθήκης στην Αυστρία, μια από τις πρώτες επαναμεταμοσχεύσεις ιστών ωοθήκης παγκοσμίως.

Η επιτυχής του εργασία βραβεύτηκε με τα ερευνητικά βραβεία της Αυστριακής Εταιρίας Γυναικολογίας και της Αυστριακής Εταιρίας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Το 2008 ορίστηκε Αναπληρωτής Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2009 ο Δρ. Ζερβομανωλάκης προσφέρει την εμπειρία του πάνω στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση σε όλα τα ζευγάρια με πρόβλημα στην απόκτηση παιδιών. Επίσης ίδρυσε την πρώτη τράπεζα ιστών ωοθήκης στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2008 σε συνεργασία με την Κλινική ΜΗΤΕΡΑ.

Η τράπεζα απευθύνεται τόσο σε νεαρές γυναίκες με καρκίνο που επιθυμούν να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους μετά το τέλος της θεραπείας όσο και σε υγιείς γυναίκες που δίνοντας προτεραιότητα στα επαγγελματικά τους σχέδια επιθυμούν τη μητρότητα στο απώτερο μέλλον χωρίς το άγχος της δυσκολίας στην απόκτηση παιδιών λόγω προχωρημένης ηλικίας.

Οι γυναίκες αυτές υποβάλλονται σε λαπαροσκόπηση και αφαίρεση ιστών ωοθήκης για κρυοσυντήρηση και επαναμεταμόσχευση μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας.

O Δρ. Ζερβομανωλάκης είναι μέλος των Ευρωπαϊκής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής ESHRE, της Διεθνούς Εταιρίας Διατήρησης Γονιμότητας ISFP και του Πανεπιστημιακού Δικτύου Διατήρησης Γονιμότητας στο γερμανόφωνο χώρο Fertiprotekt.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης MD, PhD
Μαιευτήρας Χειρουργός - Γυναικολόγος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Βόννης
Εξειδικευμένος στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση
Συνεργάτης Κλινικής Μητέρα
Δημητρίου Βασιλείου 22, ΤΚ 15451
Πλατεία Αγίας Σοφίας - Νέο Ψυχικό
Τηλ. 2111823000

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
web-site: www.womancenter.gr