Εκτύπωση
Κατηγορία: Βιογραφικά Ιατρών
Εμφανίσεις: 9633
altΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
COSMETIC DERMA MEDICINE
τ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ "ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ"

Η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα είναι πτυχιούχος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής με βαθμό "Άριστα".

Εργάστηκε επί σειρά ετών στα τμήματα Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Δερματολογίας - Αφροδισιολογίας στο μεγαλύτερο Δερματολογικό Νοσοκομείο της Ελλάδας, στο Νοσοκομείο Δερματικών και Αφροδίσιων Νόσων Αθήνας "Ανδρέας Συγγρός", όπου κατέχει σήμερα θέση επιστημονικού συνεργάτη στο Τμήμα "Peeling - Υπεριδρωσίας" και στο Τμήμα Ψωρίασης.

Μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία στην Αισθητική Δερματολογία και Laser στο University of Colorado Hospital, στο Denver, Colorado, των ΗΠΑ.

Θεωρείται σήμερα μία από τους σημαντικότερους ειδικούς των αισθητικών εφαρμογών laser στην Ελλάδα και τον Ευρωπαϊκό χώρο. Μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ των ιατρικών εφαρμογών και της επιστημονικής διεύθυνσης του κέντρου Cosmetic Derma Medicine στη Βασ. Σοφίας & Βεντήρη 5 έναντι Χίλτον, στην Αθήνα και του κέντρου Aesthetic Med Center στην New Cavendish str. στο Λονδίνο.

Είναι άριστη γνώστης της Δερματικής Ογκολογίας και των μεθόδων Δερματοσκόπησης και Χαρτογράφησης σπίλων, με μετεκπαίδευση που έλαβε χώρα στο τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστημίου του Graz της Αυστρίας.

Η διδακτορική της διατριβή έχει θέμα: "Ανοσοϊστοχημική μελέτη της αγγειογένεσης και της λεμφαγγειογένεσης στο βασικοκυτταρικό και ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα του δέρματος καθώς και σε προκαρκινωματώδεις δερματικές αλλοιώσεις. Συσχέτιση με κλινικές παραμέτρους".  Έχει επίσης συμμετάσχει ως "investigator" σε πολλά ερευνητικά πρωτόκολλα και κλινικές μελέτες που αφορούσαν στην ψωρίαση και άλλα δερματολογικά νοσήματα.

Έχει δημοσιεύσει σε πολλά καταξιωμένα διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει κληθεί να συμμετάσχει ως ομιλήτρια και συντονίστρια σε πολλά διεθνή και πανελλήνια συνέδρια. Έχει δημοσιεύσει άρθρα της σε έντυπα του ημερίσου τύπου και πολλά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως καλεσμένη σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές ιατρικού ενδιαφέροντος.

Κατά την διάρκεια της ειδίκευσής της, αλλά και μετά από αυτήν έχει τιμηθεί με αρκετά βραβεία για την παρουσίαση επιστημονικών εργασιών της σε συνέδρια και της χορηγήθηκε το 2009 ειδική υποτροφία στη μνήμη του καθηγητού Ι. Δ. Στρατηγού από την Γ΄ κλινική του Νοσοκομείου "Ανδρέας Συγγρός".

Είναι παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών.
.
Στοιχεία Επικοινωνίας:
.
Δρ. Αμαλία Τσιατούρα
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Cosmetic Derma Medicine
Βασιλίσσης Σοφίας & Βεντήρη 5, ΤΚ 11528 - Τηλ: 2106980451
Αθήνα, έναντι Χίλτον
 
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
twitter: @cosmeticDM 
facebook: Cosmetic Derma Medicine
you-tube: Cosmetic Derma
wordpress: Amalia Tsiatoura
Google+: Cosmetic Derma Medicine
web-site: www.cosmeticdermamedicine.gr