ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
MASTER’S DEGREE IN CLINICAL PSYCHOLOGY
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Η Έρα Μουλάκη ξεκίνησε τις σπουδές με τις δυο της μεγάλες αγάπες, την ψυχολογία και το χορό. Απέκτησε δυο πτυχία bachelor (χορός και ψυχολογία). Λίγο πριν την κερδίσει η ψυχολογία παρακολούθησε μαθήματα χορού στην Αμερική στην σχολή Alvin Alley NY. Γυρίζοντας αποφάσισε να αφοσιωθεί στην ψυχολογία και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (πτυχίο master) στην κλινική ψυχολογία με ειδίκευση στην κατάθλιψη. Γρήγορα κατάλαβε ότι η δουλειά με τους ανθρώπους, και κυρίως με τα συναισθήματα, τα προβλήματα και τις δυσκολίες τους, θέλει ακόμα μεγαλύτερη εμπειρία και γνώσεις. Γι΄ αυτό συνέχισε την ειδίκευση της στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων (Ε.Δ.Α.Σ.) στο Συνθετικό - Συστημικό μοντέλο θεραπείας, όπου βλέπει την οικογένεια σαν ένα σύστημα μέσα στο οποίο το κάθε μέλος αλληλοεπηρεάζεται. Πήρε το πτυχίο της Ψυχοθεραπεύτριας – Οικογενειακής Θεραπεύτριας, και τη δυνατότητα να δουλεύει ατομικά ή/και ομαδικά, με μεμονωμένα άτομα, με οικογένειες ή ζευγάρια. Πάντα, στο πίσω μέρος του μυαλού της κρατούσε την επιθυμία μου να διδάξει, έτσι ήταν αυτόματη η σκέψη να συνεχίσει στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων (Ε.Δ.Α.Σ.) την εκπαίδευση ως Εκπαιδεύτρια – Επόπτρια στη συστημική θεραπεία και θεραπεία οικογένειας. Εργάστηκε σε διάφορα πλαίσια επί σειρά ετών, όπως στο Ιδιωτικό Αμερικανό Σχολείο «TASIS» (the American School in Switzerland), στο Κέντρο Επαγγελματικού προσανατολισμού και Συμβουλευτικής, αργότερα στο Κ.Ε.Θ.Ε.Α (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) στο πρόγραμμα «ΠΛΕΥΣΗ» για έφηβους και τις οικογένειες τους που κάνουν περιστασιακή ή πιο συστηματική χρήση ουσιών. Εκεί, δούλεψε κυρίως με τους γονείς των εφήβων και τους τρόπους αντιμετώπισης της χρήσης των παιδιών τους. Επίσης, επί σειρά ετών εργάστηκε στον τομέα της ποιοτικής έρευνας με την εταιρεία ερευνών VPRC. Μια ενδιαφέρουσα έρευνα σε σχέση με τη γλώσσα «Ελληνική Γλώσσα και ομιλούσες γλώσσες: τα αποτελέσματα μια εμπειρικής έρευνας» έχει δημοσιευθεί στον τόμο «Ποιοτικές έρευνες 2003». Σήμερα, εργάζεται στο ιδιωτικό της γραφείο ως ψυχοθεραπεύτρια στο Μαρούσι. Δουλεύει με έφηβους και ενήλικες, σε ατομικές συνεδρίες και συντονίζει ομάδες ψυχοθεραπείας. Από το 2008 διδάσκει στο χώρο που ειδικεύτηκε και εκπαιδεύει μελλοντικούς ψυχοθεραπευτές (στο Ε.Δ.Α.Σ.). Συνεργάζεται επίσης, με νηπιαγωγεία και σχολεία για τον συντονισμό ομάδων γονιών και σεμιναρίων. Παράλληλα, κείμενα της δημοσιεύονται σε περιοδικά λογοτεχνίας και ψυχολογίας. Μια δραστηριότητα που την συγκινεί ιδιαίτερα είναι η συγγραφή παιδικών βιβλίων. Έχει εκδώσει ως τώρα τέσσερα παιδικά βιβλία:

  • Το παιδί μπλα μπλα μπλα
  • Τα Διάφανα Γυαλιά της Εμπειρίας
  • Η Παλέτα των Συναισθημάτων (3η επανέκδοση)
  • Το Ναι – Όχι στη Χώρα των διαπραγματεύσεων

Όλα από τις εκδόσεις Κέδρος και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 3 ως 10 ετών. Είναι ιστορίες επηρεασμένες από τον τρόπο δουλειάς της δοσμένες με έναν απλό και άμεσο τρόπο που επιτρέπουν στα παιδιά να δουν τον κόσμο με μια άλλη ματιά. Επιθυμία της είναι να ξαναγράψει τα κλασικά παραμύθια σε μια πιο μοντέρνα και ρεαλιστική εκδοχή. Η αγάπη που είχε από μικρή για το χορό και την κίνηση, εκφράζεται μέσα από την γιόγκα και την ενασχόληση της για το ταγκό, που θεωρεί ότι λειτουργεί και σαν μια μορφή ψυχοθεραπείας και αποφόρτισης.

Συχνά ταξιδεύει στον κόσμο για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους. Νομίζει πως το σώμα μας χρειάζεται φροντίδα με την κίνηση, το μυαλό και η ψυχή μας με την διαρκή εσωτερική διερεύνηση και η ύπαρξη μας με τα ταξίδια, που διευρύνουν τους ορίζοντες και το βλέμμα μας στη ζωή.

Υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής και Οικογενειακής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ) και της European Family Therapy Association (EFTA) – chamber of individual members. Στοιχεία Επικοινωνίας:

Έρα Μουλάκη
Master’s Degree in Clinical Psychology
Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή Θεραπεύτρια
Συγγραφέας Παιδικών Βιβλίων
Υπηρεσίες Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας
Συνεδρίες ατομικές για έφηβους και ενήλικες ∙ Ομαδική Ψυχοθεραπεία 
Θεραπεία Ζευγαριών  ∙  Θεραπεία οικογένειας  ∙  Συμβουλευτική και ομάδες  γονέων ∙ Online Συμβουλευτική  ∙  Σεμινάρια
Δέχεται κατόπιν ραντεβού καθημερινές, εκτός Σαββάτου και Κυριακής Δημητρίου Μόσχα 31, ΤΚ 15124 - Μαρούσι
(κοντά στον σταθμό του τραίνου)
Τηλ. 2108050649 - Κιν. 6932904303

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

web-site: www.eramoulaki.gr