ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
FRCSEd, FRCSEd (Plast), EBORPAS, CCST (UK)
ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ & ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Η Ανθή Γεωργαντοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τελείωσε το Αρσάκειο Σχολείο Παλαιού Ψυχικού και εισήχθη στην Iατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή με βαθμό «Λίαν Καλώς».
Η ειδίκευσή της στη Χειρουργική
(συμπεριλαμβανομένων Γενικής Χειρουργικής, Ορθοπεδικής, Αγγειοχειρουργικής, Παιδοχειρουργικής και Επειγόντων Περιστατικών) και κατόπιν στην Πλαστική Χειρουργική έγινε εξ’ ολοκλήρου σε μεγάλα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας. Όλες οι θέσεις Ειδικότητας ήταν εθνικά αναγνωρισμένες θέσεις εκπαίδευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας. Το Βρετανικό σύστημα ειδίκευσης θεωρείται διεθνώς από τα καλύτερα στον κόσμο, καθώς παρέχει ισχυρά θεμέλια γνώσης, ευρεία χειρουργική εμπειρία και υψηλού επιπέδου χειρουργική πρακτική, ενώ συγχρόνως καλλιεργεί αξίες ήθους, ιατρικής δεοντολογίας και επαγγελματισμού. Μέσα από μια διαδικασία συνεχούς και αυστηρής αξιολόγησης χειρουργικών ικανοτήτων, απέκτησε κατόπιν εξετάσεων τους κάτωθι τίτλους: •    Fellow of the Royal College of Surgeons of Edinburgh - FRCSEd
•    Fellow of the Royal College of Surgeons of Edinburgh (Plastic Surgery) – FRCSEd (Plast)
Είναι η πρώτη Χειρουργός από την Ελλάδα που κατέκτησε τον ανώτατο αυτό τίτλο στην Πλαστική Χειρουργική. Με το πέρας της ειδίκευσής της στη Βρετανία, της απονεμήθηκαν, κατόπιν εξετάσεων, ο Τίτλος Ειδικότητας Πλαστικής Χειρουργικής στην Ελλάδα και ο Ευρωπαϊκός Τίτλος Πλαστικής Χειρουργικής «Diplomate of European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery». Υπο-ειδικεύθηκε στον τομέα της Ογκοπλαστικής Χειρουργικής Μαστού σε εθνικά αναγνωρισμένη θέση εξειδίκευσης στη Μ. Βρετανία. Mετά από επταετή θητεία ως Ειδική Επιμελήτρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, της απονεμήθηκε το United Kingdom Certificate of Completion of Specialist Training (CCST), το οποίο της επιτρέπει να λάβει θέση Διευθυντού στη Μ. Βρετανία. Επίσης, εργάστηκε στο Τμήμα Ανατομίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου ως Anatomy Demonstrator (Μέλος Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού) για ένα έτος. Η λεπτομερής γνώση της Ανατομίας του ανθρώπινου σώματος είναι μεγίστης σημασίας στην Ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής, όπου η/ο Χειρουργός καλείται να αποκαταστήσει ποικίλα προβλήματα σε όλα τα μέρη του σώματος.
Η Ανθή Γεωργαντοπούλου έχει μεγάλη και ευρεία χειρουργική εμπειρία και έχει εκτελέσει περισσότερες από 8000 επεμβάσεις στην Πλαστική Χειρουργική. Αναλαμβάνει επιτυχώς επεμβάσεις σε όλους τους τομείς της Πλαστικής Αισθητικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής, συμπεριλαμβανομένων Μικροχειρουργικής και εφαρμογών Laser. Έχει εξειδικευθεί στην Επανορθωτική Χειρουργική Μαστού και είναι η Μοναδική Χειρουργός στην Ελλάδα με εξειδίκευση (κατόπιν ολοκλήρωσης εθνικά αναγνωρισμένης θέσης χειρουργικής εκπαίδευσης στη Βρετανία) στην Ογκοπλαστική Χειρουργική Μαστού. Κατέχει διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση χρήσης συστημάτων Laser για δερματικές εφαρμογές. Μετά από 14ετή καριέρα στη Μ. Βρετανία, επέστρεψε στην Ελλάδα το 2006 και συνεργάζεται με μεγάλα Ιδιωτικά Θεραπευτήρια της Αθήνας. Η πλαστικός χειρουργός Ανθή Γεωργαντοπούλου έχει συμμετάσχει / παρουσιάσει ομιλίες / διδάξει σε περισσότερα από 70 συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια στο εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά Πλαστικής Χειρουργικής του εξωτερικού. Είναι μέλος: 1.    Tου Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών του Εδιμβούργου (Royal College of Surgeons of Edinburgh)
2.    Tης Διεθνούς Εταιρίας Αισθητικής Χειρουργικής (International Society of Aesthetic Plastic Surgery)
3.    Tης Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής
4.    Tου Ιατρικού Συλλόγου ΑθηνώνΚατέχει Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Πλαστικής Χειρουργικής στην Ελλάδα και στη Μ. Βρετανία (General Medical Council Full Specialist Registration in Plastic Surgery, with Licence to Practice). Στοιχεία Επικοινωνίας: Ανθή Ι. Γεωργαντοπούλου  
Πλαστικός Χειρουργός
FRCSEd, FRCSEd (Plast), EBORPAS, CCST(UK)
Ειδίκευση & Εξειδίκευση στη Μεγάλη Βρετανία
Ιατρείο: Λουκιανού 7, Κολωνάκι - 106 75 - Τηλ: 2107256990
Για ραντεβού, καλέστε στο ιατρείο καθημερινά 16.00 - 20.00

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
web-site: www.ag-plasticsurgery.gr