ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΜΟΡΦΩΣΗ / ΠΡΟΣΟΝΤΑ
Ο Σταύρος Καρατάσος είναι  Δόκτωρ Χειροπρακτικής , απόφοιτος του Πανεπιστημίου Glamorgan Ουαλίας – Αγγλίας και κάτοχος ανωτάτου Πτυχίου Κινησιοθεραπείας- Φυσικοθεραπείας- Κινησιομάλαξης της Εθνικής Σχολής Αθλητικών Επιστημών, Σόφιας, Βουλγαρίας, (Αναγνωρισμένο στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Επικράτεια.). 
Είναι αναγνωρισμένο Τακτικό Μέλος των κάτωθι Συλλογών: Συλλόγου Ελλήνων Χειροπρακτων, Ευρωπαικου Συλλογου Χειροπρακτων, Scottish Chiropractic Association, General Chiropractic Council-United Kingdom (Επιμελητήριο Βρετανικού Συλλόγου Χειροπρακτων), Συλλόγου Ελλήνων Φυσικοθεραπευτών. Eπί του παρόντος εργάζεται ως Χειροπράκτης και Φυσικοθεραπευτής σε Φυσικοθεραπευτηριο και Κέντρο Σπονδυλικής Υγείας και Αποκαταστάσεως Νευρομυοσκελετικων Παθήσεων.

Από το 2005 όπου ο κύριος Καρατάσος αποφοίτησε από εκπαιδευτικό ίδρυμα της Μεγάλης Βρετανίας και επέστρεψε στην Ελλάδα, παρακολουθεί σε ετήσια βάση το πανευρωπαϊκό συνέδριο Χειροπρακτικής με απώτερο σκοπό την περαιτέρω εκπαίδευση και ενημέρωσή του σε θέματα νέων τεχνικών αποκατάστασης ασθενειών που χρήζουν Χειροπρακτικής και Φυσιοθεραπευτικής αποκαταστάσεως.

Επίσης παρακολουθεί συνέδρια και σεμινάρια παγκοσμίως, όπως αυτό του Διεθνούς συλλόγου Χειροπρακτικής (ICA) και του παγκοσμίου συλλόγου Χειροπρακτικής (WFC) με σκοπό τη βελτίωση των γνώσεων και των τεχνικών του για την ταχύτερη και πληρέστερη αποκατάσταση της υγείας των ασθενών του.

Ο κύριος Καρατάσος έχει ειδικότητα στις Μυοσκελετικές παθήσεις της σπονδυλικής στήλης ( Δισκοπάθεια, Αυχενικό Σύνδρομο, Κεφαλαλγία και Ημικρανία Μυοσκελετικής αιτιολογίας, Οσφυαλγία, Ισχιαλγία ) αλλα και των περιφερικών αρθρώσεων ( Αρθροπάθειες, Αρθρίτιδες, Επικονδυλίτιδες ) ως  Δόκτωρ Χειροπρακτικής και Φυσικοθεραπευτής . Το πλεονέκτημα που έχει αποκομίσει από την εκπαιδευτική και την επαγγελματική του κατάρτιση είναι ότι και οι δυο ειδικότητές του αλληλοσυμπληρώνονται με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει ταχύτερη και πληρέστερη αποκατάσταση των παθήσεων των ασθενών του.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ / ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ
• Πρακτική Μετεκπαίδευση στον Ορθοπαιδικό-Τραυματολογικό-Φυσικοθεραπευτικό τομέα του Πανεπιστημίου Αθλητιατρικής Johann Wolfgang Goethe, Frankfurt, Germany,όπου μεταξύ άλλων ασθενών επιμελήθηκε την αποκατάσταση Αθλητών της Ενόργανης Γυμναστικής  Εθνικής ομάδος Γερμανίας.
• Τελειόφοιτος Ειδικευόμενος Χειροπράκτης: University of Glamorgan,Wales,UK, και παρακολούθηση στο Τμήμα Ακτινοδιαγνωστικής του Νοσοκομείου St Woolos , Wales-U.K.
• Φυσικοθεραπευτής σε Κέντρο Αποκαταστάσεως όπου μεταξύ άλλων ασθενών επιμελήθηκε την αποκατάσταση αθλητών της  ομάδος  Ενόργανης Γυμναστικής Εθνικής Ελλαδος.
• Συμμετοχή ως Φυσικοθεραπευτής/Χειρομαλάκτης στην αποστολή προετοιμασίας της  ομάδος Ενόργανης Γυμναστικής Εθνικής Ελλάδος στο Δημοτικό Γυμναστήριο Καλαβρύτων.
• Φυσικοθεραπευτής στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων κατά την διάρκεια της εκπλήρωσης των στρατιωτικών του υποχρεώσεων.
• Φυσικοθεραπευτής/ Χειρομαλάκτης σε ιδιωτικό Ιατρείο Ιατρού- Φυσιάτρου και Χειροπράκτου παράλληλα με την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων.
• Δρ. Χειροπρακτικής  στην ιδιωτική κλινική ‘Gonstead clinic of Chiropractic’, Manchester, UK.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Αρθρικής Κινητοποίησης/Θεραπευτικών χειρισμών και Τrigger Points.
Ειδικών τεχνικών Κινητοποιήσεως / Ενεργοποιήσεως /Μάλαξης Μαλακών Μορίων (Soft Tissue Release Methods- P.N.F - P.F.S – Positional  Release Techniques και Activator Methods).
1ο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο ‘Gonstead Chiropractic Technique’, Institut Franco-Europeen de Chiropractique, Paris, France.
Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας: ‘Ερευνητική Απόδειξη και Φυσικοθεραπευτική Αποκατάσταση’.
Τεχνικής Νευρομυικού Ερεθισμού Ξηράς Βελόνης
14ο Συμπόσιο Φυσικοθεραπείας: ‘Λειτουργική Αποκατάσταση’, Αθήνα.